Orvosmeteorológia

A Mihály-napi vásáron légkondicionált, fűthető, orvosi szobával, adminisztrációs helyiségekkel ellátott térben adhatnak vért kényelmesen a segítő szándékú emberek a Magyar Vöröskereszt felszerelt véradójárművében.

A Magyar Vöröskereszt véradókamionja a Mihály-napi vásár mindkét napján, május 7-én és 8-án, 10-től 17.30 óráig a Békéssy Béla és a Böszörményi utca találkozásánál állomásozik. Egyszerre négy donor is vért adhat a légkondicionált, fűthető mobilis véradóhelyen, amelyben külön orvosi szobában vizsgálják meg a véradókat, és külön helyiségben adminisztrálják a jelentkezőket személyi irataikkal és TAJ-kártyájukkal. Ajándékcsomagot sorsolnak ki a résztvevők között a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének véradószervezői. Minden véradó tízezer forintos utazási utalványt kap az étkezési utalvány és ásványvíz mellé. Aki vért ad, nyugodt lehet afelől, hogy vére komoly – más körülmények között költséges – egészségügyi vizsgálatokon esik át.
 

Büszkék, mert szüleik vért adnak

Míg a szülők vért adnak, a gyerekekkel érdekes memóriajavító, kézügyesség-fejlesztő játékokat játsszanak a vöröskeresztesek. Az összes korosztályt vidám nap várja a kamion körül. Megtanulhatják és kipróbálhatják az érdeklődők az újraélesztést az arra kifejlesztett Ambu-n. Egészségügyi szűréseken vehetnek részt; vérnyomás, testtömeg- és testzsír-vizsgálatokon. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei tagjai szívesen ismertetik a Magyar Vöröskereszt történetét is, hiszen idén 135 éves a hazai szervezet, Ifjúsági Tagozata pedig 95. évében jár.(Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)