Orvosmeteorológia

Az MTA-SE Lendület Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoport tagjainak jelenlegi célja, hogy a Tábitha ház dicső lovagjai és tüneményes hercegnői számára könnyebbek legyenek a mindennapok, valamint, hogy minél többen részesülhessenek ebben a szeretetteljes, segítő ellátásban.

Hogy mi a Tábitha ház?

Gyermekhospice-ház Törökbálinton, ahol a gyermekek hospice-ellátásába az életvégi ellátáson (és ott sem kizárólag a daganatos betegeké) kívül, minden olyan gyermek időszakos ellátása is hozzá tartozik, aki valamilyen krónikus betegség vagy állapot miatt tartósan ápolásra szorul.
Hatalmas segítség ez a családoknak, hisz élhetőbbé válnak így a mindennapok; nem mindegy ugyanis, hogy aminek mindenképpen meg kell történnie, az fájdalmak nélkül, nyugodt körülmények között, békében történik-e. Nem véletlenül szoktak úgy fogalmazni, hogy „a hospice nem a halálról, hanem az életről szól”, s a hospice „nem éveket ad az életnek, hanem életet az éveknek”. A Tábitha házat itt jobban megismerheti.

Segíts Te is, hogy a Tábitha ház gyermekeire szélesebb mosollyal süssön a nap!

Ezért kérünk, hogy támogasd futásunkat, akár csak egy szimbolikus összeggel is.

2016. április 9-én, szombaton, összegyűlik a munkacsoportunk, hogy a Révkomárom-Törökbálint távot váltóban lefutva kerek 100 kilométert tegyünk meg. Szeretnénk ezzel minél több támogatót toborozni a Tábitha háznak, hogy egyre több gyermek részesülhessen ebben a kivételes ellátásban.

Addig a szombatig rendszeresen edzünk hol kisebb, hol nagyobb csoportokban, s izgatottan készülünk a nagy napra. Saját pólót is csináltatunk, rajta a Ház logójával, hogy minél több ember figyelmét felkeltsük. Lesz, aki 20 km-t fut, de olyan is, aki biciklivel kísér, de egy biztos: mindannyian szívvel-lélekkel azon leszünk, hogy az a 100 km a Tábitha ház számára új lehetőségeket nyisson meg.

Időpont: 2016.04.09.

Helyszín: Révkomárom-Törökbálint

Terveink szerint az utolsó egy kilométeren jelen lesznek a Ház gyermekei, s dolgozói; ezzel egy gyönyörű keretet adva az egész eseménynek.

Azért választottuk a Tábithát, mert az ott folytatott példaértékű tevékenység még ritkaság számba megy Magyarországon, ugyanis jelenleg országunkban a pécsi Dóri Házzal együtt két gyermekhospice-ház működik.

A betegek és a hozzátartozók számára ez az intézmény a hospice-szellemiségnek megfelelően térítésmentes. Egyelőre Magyarországon a gyermekhospice-okat, így a Tábitha házat is, magánszemélyek finanszírozzák, valamint adományokból tartják fenn magukat, ezért is annyira fontos, hogy aki csak teheti, segítsen.


Az MTA-SE Lendület Molekuláris Onkohematológia Kutatócsoport tagjainak munkájáról itt olvashat bővebben.