Orvosmeteorológia

A pécsi Fogászati Klinikán a Fogyatékos Emberek világnapja alkalmából 2015. december 3-án 14 órától 17 óráig nyílt napot tartanak e betegek és családtagjaik számára, ahol ingyenesen vizsgálják meg a jelentkezőket, illetve mindenkinek egyénre szabott tanácsadást, kezelést tudnak ajánlani.

1992 óta december 3-a a Fogyatékos Emberek Nemzetközi Napja. Az ENSZ által életre hívott világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a betegség, baleset vagy katasztrófa következtében fogyatékossá válók problémáira. Magyarországon több mint 600 ezerre becsülik a tartósan egészségkárosodott és fogyatékossággal élő emberek számát, sorsuk alakulása közvetve a lakosság mintegy harmadát érinti.

A Pécsi Tudományegyetem Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján 2005 óta látnak el megváltozott ellátási igényű pácienseket. A tavalyi évben ráadásul tovább fejlesztették az addig is jól felszerelt klinikát, és a mentálisan sérült gyermekek és felnőttek, valamint a fiatal koruk miatt nehezen ellátható két-hároméves kisgyermekek számára kialakítottak egy speciális rendelőt.

A pécsi Fogászati Klinika tehát az élen jár a speciális ellátási igényű páciensek kezelésében. A világnap alkalmából 2015. december 3-án 14 órától 17 óráig nyílt napot tartanak e betegek és családtagjaik számára, ahol ingyenesen vizsgálják meg a jelentkezőket, illetve mindenkinek egyénre szabott tanácsadást, kezelést tudnak ajánlani.

Előzetesen bejelentkezni a nyílt napra a 72/535-927-es telefonszámon lehet, de az előzetes jelentkezés nem feltétele a részvételnek.

Helyszín: PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinikáján, Pécs, Dischka Győző u. 5.

További információ:

Dr. Sándor Balázs

PTE Fogászati és Szájsebészeti Klinika

[email protected]

72/535-927