• Ne hagyd magad! Nem vagy magad!


    Az endometriozis nem magától múló női betegség! Felismerni sem mindig egyszerű. A szülőképes nők 10-30 százalékánál nemcsak a panaszok okoznak gondot, hanem az ezzel gyakran együtt járó meddőség is. Magyarországon jelenleg, körülbelül 150 ezer meddő pár vár orvosi segítségre, 15-30 százalékuk esetében az endometriozis betegsége áll a meddőség hátterében.

    Az Endo March - Wolrdwide Event eseményhez idén is kapcsolódva 2015-ben, március 25 –én, szerdán, délután ingyenes tanácsadással és orvos –előadásokkal várjuk az érdeklődőket, az endometriozis betegséget ismerő és nem ismerő hölgyeket. A meddőség megelőzésének illetve kezelésének egyik legfontosabb része ugyanis a betegség felismerése. A meddőség témájához kapcsolódóan az eseményre ellátogatók hasznos, tanácsokat kaphatnak andrológus orvosunktól, valamint párszakértő pszichológusunktól.

    Időpont: 2015. március 25 (szerda), 16.00-19.00

    Helyszín: Róbert Rendelő

    Cím: 1121 Budakeszi út 36/C.

    Program

    16.00-16.30 - Dr. Fülöp Istvánnőgyógyász, a Róbert Károly Kórház Meddőségi részlegvezető főorvosának előadása arról, hogy nem érdemes kétségbe esni, fel kell ismerni a tüneteket. Van megoldás a gyógyulásra és a teherbeesésre.

    (Fülöp doktor személyes tanácsai a helyszínen.)

    17.00-17.30. Dr. Szabó Ferencandrológus előadása arról, hogy „mit tehet a nő”, ha a gyermekáldás elmaradásáért feltételezhetően mégsem Ő a felelős? Tendenciák a férfi nemzőképességről itthon és külföldön, vizsgálatok és megoldások.

    (Szabó doktor személyes tanácsai a helyszínen.)

    18.00-18.30. Dr. Soltész Krisztina pszichológus, párterapeuta előadása arról, hogy mit, hogy kezeljünk a párkapcsolatunkban (egészség, betegség, gyermekvállalás, gyermek utáni vágy).

    A rendezvény helyszínén, az ingyenes parkolási lehetőség biztosított!