• Gyermekkori daganatos és leukémiás betegségből gyógyultak I. Országos Találkozója


    Helyszín: Trafó Kortárs Művészetes Háza, 1094 Budapest, Liliom utca 41.
    Időpont: 2015. április 19., vasárnap 11-15 óra

    Szervező: Az idén 25 éves Őrzők Alapítvány, amely a Tűzoltó utcai Gyermekklinika hivatalos alapítványa.

    Az Őrzők Alapítvány legfontosabb célja a Klinikán gyógyuló súlyosan beteg gyerekek gyógyulási feltételeinek és kórházi körülményeinek javítása (orvosi műszerek vásárlása, osztályok felújítása, stb…).

    Az Őrzők támogatja a szülők folyamatos kórházi vagy kórházhoz közeli tartózkodását, ezért barátságos baba-mama szobákat alakított ki és tart fenn. Létrehozta és szakemberekkel működteti az Őrzők Várát, melynek célja, hogy a gyermekek a több órányi vizsgálatra várakozást kreatívan és vidáman tölthessék el.

    Kiadott egy tájékoztató könyvet, mely a gyermekek nyelvén, Bartos Erika illusztrációival meséli el a daganatos betegségből való gyógyulás szakaszait és a kezelések körülményeit.

    A Trafóban megrendezett találkozóval az Őrzők Alapítvány szeretné megmutatni, hogy a gyermekkori daganatban szenvedő betegek 70%-a – a megfelelő időben érkező professzionális orvosi segítséggel – meggyógyul, valamint, hogy a gyógyultak teljes értékű életet élhetnek: dolgozhatnak, sportolhatnak, családot alapíthatnak.

    A rendezvény célja továbbá, hogy felhívja a figyelmet a jelenleg is gyógyuló gyermekek kezelésének fontosságára: a Klinika támogatásával, fejlesztésével növekszik a kezelések minősége, így a gyógyultak száma is. A találkozón felcsendül majd a Remény dala, valamint lesz művészeti szemle is, amelyen gyógyultak lépnek fel zenés, táncos, vagy irodalmi produkciókkal.

    Az Emlékek Kertjében megemlékezünk azokról, akiket elvesztettünk a betegséggel vívott harcban. Az Alapítvány születésnapját húsz, végzős cukrászhallgató által készített tortával ünnepeljük meg.

    A rendezvényen Bartos Erika olvas mesét a gyermekeknek, és egy fotósnak köszönhetően lehetőség lesz fotózkodni az illusztrátorral. Az eseményt Gryllus Vilmos fellépése zárja.

    A találkozó moderátora: Süveges Gergő. A rendezvény ingyenes.

    Regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet. Bővebb információ weboldalunkon (www.orzokalapitvany.org) vagy közösségi oldalunkon (www.facebook.com/orzok) található. Az esemény facebook oldala: https://www.facebook.com/events/864310300258873/