• Remény & szépség napja - 2015. február 6.


    Szépség és büszkeség rákosoknak a nehéz időkben egy különleges módszerrel - Mellrák után is van élet - nem vagy egyedül!

    A rák elleni küzdelemnek gyakran része a fájdalmas kemoterápia, ennek egyik következménye, a hajhullás pedig folyamatosan emlékezteti a beteget a halandóságra, az élet végességére.

    A hajkorona elvesztése különösen nehéz lehet a hölgyek számára, mert ez a testrész a nőiesség és az erő szimbóluma is, illetve mert a haj hiánya a külvilág számára is feltárja, hogy milyen küzdelem van jelen életükben.

    A hennafestők a Remény & Szépség napja alkalmával művészei részletgazdag, indiai motívumokat tartalmazó hennamintákat festenek a betegek fejbőrére.

    A betegek ahelyett, hogy sálakkal, parókával, kendővel rejtenék el fejbőrüket, büszkén, szabadon viselik a mintát. Sok beteg számára ez a fajta felvállalás része lesz az érzelmi és fizikai gyógyulás folyamatának.

    "A hennás bőrfestés inkább a lelki gyógyhatásról szól, mint a fizikairól. A betegek nehéz időszakon mennek át, ami érzelmileg is megterhelő, és kihívásokkal jár.

    Mi ezzel a kis esztétikailag-érzelmileg feltöltő lehetőséggel mutatunk egy lehetséges utat számukra." - mondja Soós Krisztina, a CsillámVilág oktatója, ügyvezetője. "Összhangban cégünk mottójával: 'Csalj mosolyt az arcukra!' próbálunk örömet hozni mindennapjaikba."

    A szolgáltatást négyhavonta egyszer ingyen ajánljuk fel a betegek szám, előre meghirdetett időpontokban. 

    A következő Remény & szépség napja 2015. február 6-án lesz, délután 16-20 óra között, a Rák világnapja alkalmából.

    Bejelentkezés szükséges az [email protected] címen név, telefonszám és választott időpont megadásával.

    Jó tudni, hogy a henna egy gyógynövény, mely Indiában is őshonos. Természetes és teljesen biztonságos, bőrbarát anyagokkal (citrom leve, kristálycukor, levendulaolaj) keverve 1-2 hétig tartós barna színű nyomot hagy a bőrön.

    Támogatók, szervezők: mellrakom.blog.hu (mellrák után is van élet), Csillámvilág Body Art Kft., hennalap.com