• Éjszakai vonatozás a múzeumok éjszakáján


    Az ország egyetlen interaktív makettparkja, a Szarvasi Mini Magyarország és az ország legnagyobb arborétuma, a Szarvasi Arborétum kétnapos éjszakai programra várja a látogatókat a múzeumok éjszakája alkalmából.

    Június 20-án szakértői vezetés mellett, detektorral és éjjellátóval felszerelkezve indulhatnak esti arborétumi bagoly- és denevérlesre a gyerek és felnőtt látogatók a Szarvasi Arborétumban. A Mini Magyarországban pedig június 20-án és 21-én, pénteken és szombaton éjfélig világító, irányítható mini vonatok, kivilágított mini épületek fogadják az éjszakai Mini Magyarország felfedezőit.

    Az éjjeli bagoly- és denevérlesnek Szarvason már komoly hagyományai vannak, az ország legnagyobb arborétumában évek óta nagy sikerrel rendezik meg a különleges esti erdei expedíciót. A szakértői vezetés mellett az éjszakai túra résztvevői az idén speciális felszerelésekkel indulhatnak az éjjeli erdő titkainak fürkészésére, ugyanis a Szarvasi Arborétum szakemberei hangdetektort és éjjellátó szemüveget is biztosítanak az éjjeli állatok, a baglyok és denevérek esti mindennapjainak megfigyeléséhez.

    Az este 21.00 órakor induló túra résztvevői megtudhatják milyen denevér- és bagolyfajok élnek a Szarvasi Arborétumban, és megleshetik az éjjel az erdőben neszező, vadászó, hangoskodó állatokat, akiknek az aktív mindennapjai sötétedés után indulnak. A túra résztvevői minden bizonnyal további állatokkal is találkoznak, hiszen az összesen több mint 60 hektár látogatóterülettel rendelkező arborétumban számtalan állat él, nem ritka, hogy pávák, őzek kísérik a kirándulók útját. A bagoly- és denevérles mellett az esti Mini Magyarországot is felfedezhetik a látogatók, ahol kivilágított épületekkel, éjszaka is közlekedő mini vonatokkal, hangzó makettekkel várják a látogatókat.

    A Szarvasi Arborétumban található Mini Magyarország június 20-án és 21-én egyaránt éjfélig tart nyitva. A múzeumok éjszakája alkalmából mindkét nap éjszakai túrán fedezhetik fel a különleges éjszakai mini országjáró túra résztevői az éjjeli Mini Magyarországot. Ezen a két napon nem mindennapi élményben lesz része azoknak a gyerekeknek és felnőtteknek, akik a kivilágított mini vonatokat indíthatják el, megszólaltatják a világító állomásépületeket, megcsodálhatják a mini Dunán vagy éppen a mini Tiszán táncoló holdfényt, vagy megnézhetik a mini Balatonon csillogó mini aranyhidat.

    Június 20-án a bagoly- és denevérles, illetve Mini Magyarország éjszaka is rendes belépőjeggyel, június 21-én 19:00-tól 24:00-ig a Mini Magyarország ingyenesen látogatható.

    Június 20-án a bagoly- és denevérleső túrára a gyülekező az arborétum bejáratánál, fél órával az indulás előtt lesz. A szervezők azt javasolják valamennyi résztvevőnek, hogy ne felejtsék otthon zseblámpájukat.

    (wolfkom.hu)