• Versenyben egymásért a Vöröskereszt világnapján


    Nyilvánosan rendezi meg Megyei elsősegélynyújtó versenyét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete május 8-án Hajdúböszörmény megújult főterén. Megrázóan hatásos mentési bemutató kíséri több érdekesség mellett a programot.

    Nyilvánosan rendezi meg Megyei elsősegélynyújtó versenyét a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete május 8-án Hajdúböszörmény megújult főterén. Megrázóan hatásos mentési bemutató kíséri több érdekesség mellett a programot.

    Öt baleset következményének lehetnek tanúi a járókelők május 8-án Hajdúböszörményben a Bocskai téren. Szerencsére mindegyik valószerűen eljátszott eset, zömmel a 9.30-kor kezdődő Megyei elsősegélynyújtó verseny próbatételei, amelyekben élethű műsebeket, rosszullétes és sérült betegeket kell ellátniuk az ötfős csapatoknak. Általános-, középiskolások és felnőttek mérik össze tudásukat.

    Újszerűen ünnepli 2014-ben a Vöröskereszt világnapját a megyei szervezet. Életmentő vöröskeresztes feladatokba vonja be az érdeklődőket a hajdúk fővárosának megújult főterén. Ennek a szándéknak a része a verseny is, amellyel párhuzamosan fut a nap többi programja:

    9 és 14 óra között véradásra várják a segítő szándékú embereket a Sillye Gábor Művelődési Központban (Bocskai tér 4.). E helyen hallásvizsgálaton vehetnek részt a donorok és mindenki más. 

    Az elsősegélynyújtás aktuális téma, fontosságát és eljárásait tekinthetik meg kicsik és nagyok a megyei verseny feladataiban. A másik fontos cél, amit a nap szolgál a baleset-megelőzés. A rendőrség és katasztrófavédelem bepillantást enged munkájába a városközpontban. 14.00 óráig tartanak a programok, ekkor hirdetik ki a megyei verseny nyerteseit. Az elsőhelyezettek továbbjutnak az országos fordulóra. Ezután újabb meglepetés várja a nézőket.

    Csattanás a főtéren

    Mentőhelikopter landol 15.00 órakor a Kossuth és Jókai utca kereszteződésében. A szakemberek súlyos balesethez érkeznek, és belépnek az életmentésben már aktívan résztvevő mentősök, tűzoltók, rendőrség munkájába: a hatásos jelenet egy nagy, életszerű bemutató része, amellyel szervezője, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete az elsősegélynyújtás életmentő szerepére, a baleset-elkerülésre hívja fel a figyelmet, és lezárja a 43. megyei elsősegélynyújtó versenyét.

        

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)