Orvosmeteorológia

SM-barát ételekhez kapcsolódó főzési tanfolyamra nyílik lehetőség Béres Alexandrával, ahol az SM-mel élők olyan fogások elkészítésével ismerkedhetnek meg, melyek enyhíthetnek az SM tünetein.

Az SM-mel való együttélés megkönnyítésében elengedhetetlen szerepe van a helyes táplálkozásnak. Bár a betegség egyelőre gyógyíthatatlan, de az egészséges és helyesen megválogatott ételeknek köszönhetően lassítani lehet a folyamatot, és bizonyos tünetek jelentősen enyhíthetők is. Számos diéta létezik, amelyek betartásától a tünetek enyhülése/megszűnése várható, ezekről azonban érdemes az orvossal konzultálni. Azonban létezik pár általános irányelv, amellyel nem csak az egészséges életmód útján lehet elindulni, hanem a betegségből adódó rossz közérzeten is javítani lehet. A főzőcske alkalmával ezeket az irányelveket szeretnénk megismertetni a részvevőkkel.

A rendezvényre a Magyar SM Társaság „Sikerüljön mindenkinek!” elnevezésű kampányának keretén belül kerül sor, mely kampány a Szklerózis Multiplex-szel (SM) élőknek és hozzátartozóiknak, ismerőseiknek szól elsősorban. A kampány célja, hogy ösztönözze az SM-mel élőket az aktív életvitelre, valamint arra biztassa őket, hogy ne zárkózzanak el a társadalomtól, a közösségi léttől, ne adják fel korábbi életüket, és legyenek nyitottak az új élményekre.

A főzésre SM-mel élők jelentkezését várjuk!

A rendezvény helyszíne: Chefparade, 1023 Budapest, Bécsi út 27.

A rendezvény időpontja: 2014. április 3. 12:30-15:00

Jelentkezési határidő:2014. április 1. 24:00

Részvételi szándékát a résztvevők korlátozott létszáma miatt kérem, előzetesen, jelezze Medve Anitánál a 06/20-226-2752-es telefonszámon vagy az [email protected]e-mail címen.