Orvosmeteorológia

A Pest Megyei Szabadidősport Szövetség ebben az évben április 03-án és április 04-én (kapcsolódva a Honvédelmi Minisztérium támogatásával és közreműködésével megrendezésre kerülő, tápióbicskei Damjanich csatát idéző „élő történelemóra” rendezvényhez) a Magyar Olimpia Bizottság támogatásával rendezi meg kiemelt rendezvényét, a „Megyénk Körül - Megyünk Körül” Pest Megyei Futó- és Gyalogló Napokat.

A program célja:

1. Tisztelegni a szabadságharcos elődeink emléke előtt. Hozzájárulni a sporton keresztül a települések 1848-as rendezvények színvonalának emeléséhez.

2. A futás és gyaloglás (nordic walking) népszerűsítésével felhívni a figyelmet az egészséges életmódra, az összefogásra, a toleranciára, a másság elfogadására.

A rendezvény arcai:

  • Ungvári Miklós - Olimpiai Ezüstérmes cselgáncsozó és
  • Kanyó Zsolt MOB fair play díjas, gerelyhajító paralimpikon.

Az első napon a csemői Ladányi Mihály Általános Iskola Nyársapáti Tagintézményének és az Abonyi Montágh Imre EGYMI, Óvoda és Általános Iskola diákjai váltófutásban teljesítik a két település közötti 31 km-es távot. A Ceglédről Albertirsáig tartó 32 km-en a SAGAKU Sportklub tagjaihoz és Szelepcsényi Csaba Albertirsa BSI Futónagykövetéhez lehet csatlakozni. Albertira hátárában sokkal együtt várja majd őket az IRMÁK SPRINT SE fogyatékkal élő atlétáinak népes csapata is

A ceglédi élsportolók közül többen jelezték részvételüket, melyről következő híradásunkban bővebben is beszámolunk.

A második napon a tápióbicskei rajthoz már bejelentkezett a helyi általános iskola teljesdiáksága és tantestülete, de Pilisről is vállalkozik a táv teljesítésére 50 tanuló.

A településeken belül gyalogolni is lehet, melyhez korlátozott számban speciális botokat is biztosítanak a szervezők, akik folyamatosan várják a jelentkezőket.

(Pest Megyei Szabadidősport Szövetség (PEMESZ))