• Több helyszínen a debreceni MikulásGyár


    Beköszöntöttek a hideg napok, és egymásnak adják a kilincset a segítséget kérők a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezetének irodájában. Minden adomány nagy segítség a hideg napokban, de elsősorban ételre van szükség és nagyon örülnének a gyermekjátéknak – jelezték azok, akik a napokban jelentkeztek a Magyar Vöröskereszt Debrecen területi irodájában.

    Egyre több nehéz életkörülményekkel küzdő ember keresi meg a szervezetet segítséget kérve a hideg miatt, és a közelgő karácsony miatt. A korábban jelentkezők száma is meghaladta az adományok mennyiségét, a napokban ez az arány romlott.

    Még egy esély

      Alapítványok, egyesületek


    Alapítványok, betegszervezetek, egyesületek adattára a WEBBeteg címtárában, elérhetőséggel, információkkal, tevékenységi területek leírásával. Alapítványok, egyesületek>>

    A gyűjtések többsége lezárult, de egy nagy lehetőség még van arra, hogy több családon, idős vagy munkanélküli, beteg emberen segíthessen a Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete: a MikulásGyár, amely nyitva tartja kapuit egészen december 22-ig az Invázió üzleteiben és a Duna Haus irodáiban. Akik az elmúlt években megszokták, hogy egyetlen fogadóhelyre vihetik a MikulásGyárnak szánt adományt, most választhatnak a lakóhelyükhöz közelebb eső helyszínek között:

    A Duna Haus Debrecenben a Bem tér 10/A, Böszörményi út 68., Vásáry István út  4.,  Segner tér 7. alatti irodáiban fogadja az adományokat.

    Az Invázió üzletei Hajdúszoboszlón a Kabai útfélen, Debrecenben a Kishegyesi úton működő (Tesco-) áruházban, és a Kishatár utca 7. szám alatti (Auchan) hipermarketben találhatóak.

                                                               Élelmiszer és ajándék

    Játékokat, ajándékokat, tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, gyümölcsöket, édességeket gyűjtenek a MikulásGyárban a humanitárius szervezet önkéntesei, munkatársai. A cél, hogy a rászorulók karácsonya emberibbé, szebbé váljon és hogy a téli napokra jusson gyorssegély.

    A ’Gyárban’ a gyűjtés fázisát az követi, hogy a vöröskeresztes ’Mikulás’ csomagokba rendezi, majd ki- és elosztja az adományokat, azaz

    Karácsonyi csomagokat állítanak össze a felajánlásokból a Vöröskereszt önkéntesei és munkatársai, majd azokat a Karácsonyi szeretetakciójában átadják a meghívott hátrányos helyzetű családoknak, gyerekeknek, idős embereknek. Döntéshelyzetben a rászorultság mértékét veszik figyelembe.

    A Mikulásgyári ajándékokat idén is a Magyar Posta szállítja a Vöröskereszt irodáiba.

    Átutalással, csekken vagy személyesen

    A pénzadomány előnye, hogy amire a megye településein élő rászorulóknak a legnagyobb szükségük van, azt megveheti belőle a szervezet. Átutalással és csekken a 10400339—00026562-00000009 bankszámlaszámra küldhetik a felajánlást a segítő szándékú emberek. Személyesen a megyei Vöröskeresztnek és területi szervezeteinek irodáiban adhatják át a támogatást azok, akik az adományozásnak ezt a formáját választják.

    Karácsonyi hangulatban nyújthatják át felajánlásaikat azok, akik december 19-én 15 és 20 óra között meglátogatják a Kishatár u. 7. alatti (Auchan) bevásárlóközpont parkolójában állomásozó karácsonyi karavánt. A népszerű – Coca Cola – Mikulás-karavánhoz idén jótékonysági gyűjtéssel csatlakozott a Magyar Vöröskereszt. Az adományokat a helyi és megyei hátrányos helyzetben élő emberek között osztják ki.

    Magyar Vöröskereszt területi irodái Hajdú-Bihar megyében:

    Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete

    4025 Debrecen, Simonffy u. 44.
    Tel.: 52/414-321
    e-mail: [email protected](Magyar Vöröskereszt Debrecen Területi Szervezete)

     

    Segítsünk együtt az otthontalanná vált Fülöp-szigeteki gyerekeken!


    Katasztrófa helyzetekben a legfontosabb a gyermekek és családjaik számára az életmentő segítségnyújtás. A legszükségesebb gyógyszerek, élelmiszer és ivóvíz biztosítása, valamint az alapvető higiéniai feltételek megteremtése. 4 millió Fülöp-szigeteki gyerek veszélyben! Segítsünk együtt az otthontalanná vált Fülöp-szigeteki gyerekeken!>>

    (UNICEF Magyar Bizottság)

    Így támogathatja adományával a Haiyan tájfun károsultjait


    A hazai legnagyobb humanitárius szervezet gyűjtést indított 1359-es adományvonalán. Mindenki, aki felhívja vagy az ’ADOMANY’ szót elküldi a 1359-es vonalra, 250 forinttal járul hozzá a Fülöp-szigeteki tájfun miatt bajba jutott emberek megsegítéséhez.

    A Magyar Vöröskereszt ezen felül várja a cégek és magánszemélyek felajánlásait az alábbi számlaszámon is:

    Belföldi átutalás esetén: K&H Bank 10405004-00026548-00000009 (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")

    Nemzetközi átutalás (Magyarországon kívülről érkező adomány) esetén: K&H Bank Zrt. Nemzetközi számlaszám (IBAN): HU32 1040 5004 0002 6548 0000 0009

    SWIFT kód: OKHBHUHB (A közlemény rovatban mindenképpen kérjük feltüntetni:"TÁJFUN")