• Lendületben a Karácsonyért - ételt, ünnepet mindenkinek


    Új helyszínen gyűjtik a MikulásGyár ajándékait: a Duna Haus irodáiban és az Invázió áruházaiban. A Vöröskereszt megyei szervezetének szeretetakciójában osztják ki az adományt, a napokban induló élelmiszergyűjtés felajánlásaival együtt.

    Apró gesztusnak látszik, de nagy segítség egy-egy csomag liszt, konzerv, tészta, gyermekjáték, tisztítószer, hiszen ezekből apránként összeállhat egy újabb segélycsomag, és több hátrányos helyzetű családot vagy egyedül élő embert vonhat be Karácsonyi szeretetakciójába a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

    Két gyűjtés kezdődik ezért a napokban: tartós élelmiszert gyűjtenek megyénk több Tesco-áruházában december 5-től 7-ig 10 és 18 óra között. A Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinekönkéntesei és munkatársai várják a felajánlásokat Berettyóújfalu, Hajdúböszörmény, Hajdúszoboszló, Püspökladány bevásárlóközpontjaiban és Debrecenben két helyen; a Kishegyesi és a Mikepércsi úti nagyáruházakban.

    Ajándékokat az étel mellé

    Idén először a MikulásGyár az Invázió üzleteibe és a Duna Haus irodáiba költözik  december 6-22. között. Játékokat, ajándékokat, élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket, gyümölcsöket, édességeket gyűjtenek nyitva tartási időben a humanitárius szervezet önkéntesei, munkatársai. Olyan termékeket várnak, amelyekkel a sokgyermekes családok, idős, magányos vagy egyedülálló hátrányos helyzetű emberek karácsonyát szebbé és a téli napjait élhetőbbé tehetik.

    Alapítványok, egyesületek

    Alapítványok, egyesületek

    Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/15187/haiyan-tajfun--on-is-segithet
    Alapítványok, egyesületek

    Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/15187/haiyan-tajfun--on-is-segithet
    Alapítványok, egyesületek

    Részletek: https://www.webbeteg.hu/cikkek/egeszseges/15187/haiyan-tajfun--on-is-segithet

     


    Alapítványok, betegszervezetek, egyesületek adattára a WEBBeteg címtárában, elérhetőséggel, információkkal, tevékenységi területek leírásával. Alapítványok, egyesületek>>

     

    Az Invázió üzletei Hajdúszoboszlón a Kabai útfélen, Debrecenben a Kishegyesi úton működő (Tesco-) áruházban, és a Kishatár utca 7. szám alatti (Auchan) hipermarketben találhatóak.

    A Duna Haus irodák Debrecenben, a következő címeken fogadják az adományokat: Böszörményi út 68., Vásáry István út  4.,  Segner tér 7.

    A Mikulásgyári ajándékokat idén is a Magyar Posta szállítja a gyűjtőpontokról a Vöröskereszt irodáiba.

    Az adományokból segélycsomagokat állít össze a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete – a novemberi  felajánlásokkal együtt –, és azokat Karácsonyi Szeretetakcióiban juttatja el az irodáiban jelentkező rászorulóknak, vagy olyan hátrányos helyzetű családoknak, amelyeket oktatási és önkormányzati intézmények ajánlanak. Amikor dönteni kell, a rászorultság mértékét veszik figyelembe.

    Már készülnek a novemberi adományokból a karácsonyi csomagok.

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar megyei Szervezete)