• Diabétesz Világnap budapesti rendezvénye - tájékozódási gyaloglás


    A Városligetben, november 14-én, a diabétesz világnapján tervezett akcióra elsősorban cukorbetegeket, családtagjaikat és barátaikat várják, hogy 5-7 fős csapatokban próbálják ki ügyességüket, tájékozódási képességüket.

    Szeretettel várjuk november 14-én az Országos Egészségfejlesztési Intézet Egészségkommunikációs Központja (OEFI-EKK) által, cukorbetegeknek szervezett tájékozódási gyaloglásra és az ehhez kapcsolódó sajtótájékoztatóra, amelyen megszólal dr. Szócska Miklós, egészségügyért felelős államtitkár és prof. dr. Barkai László, a Magyar Diabétesz Társaság elnöke.

    A rendezvény házigazdája Monspart Sarolta tájfutó világbajnok.

    A Városligetben, november 14-én, a diabétesz világnapján tervezett akcióra elsősorban cukorbetegeket, családtagjaikat és barátaikat várják, hogy 5-7 fős csapatokban próbálják ki ügyességüket, tájékozódási képességüket. A szervezők arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy rendszeres testmozgással az érintettek nagyon sokat tehetnek a megfelelő vércukorszintjük eléréséért, megtartásáért a szövődmények elkerülésében.

    A cukorbetegség népbetegség. Magyarországon vélhetően félmillió embert érint, kilencven százalékuk a 2-es típusú cukorbetegségben szenved. Ez a betegség elsősorban a helytelen életmód, az elhízás miatt alakul ki, és tíz-tizenöt évvel lerövidíti a várható életkort.

    A mozgásnak nemcsak a megelőzésben, hanem a már kialakult kór kezelésében is komoly szerepe van. A rendszeres fizikai aktivitásnak szerepe van a vércukorszintet karbantartásában, csökkenti a stresszt és a testsúlyt, rendezi a vérnyomást és a vérzsírok szintjét, növeli az izomerőt, emellett segít a csontritkulás és a szív-és érrendszeri betegségek megelőzésében. E mellett a tájékozódási gyaloglás még az agysejteket is megdolgoztatja.

    Az érdeklődőket november 14-én, 13.30-kor a városligeti nagyréten várják az Országos Egészségfejlesztési Intézetben működő Egészségkommunikációs Központ munkatársai.