Orvosmeteorológia

A tájékozottság segíti a gyógyulást!
Ingyenes rendezvénysorozat indul országosan a cukorbetegség egyik legsúlyosabb szövődménye, a fekélybetegség okozta egészségügyi problémák megelőzésére valamint a helyes, hatékony és mielőbbi sebkezelés előmozdítására, az egészséges lábakért! A MACOSZ és Harmónia Gyógyászati Centrum szervezésében.

Magyarországon a nem baleset okán végzett lábamputációk mintegy 70 százaléka(!) cukorbetegség eredetű. Egyik szövődménye, a fekélybetegség, annak is legsúlyosabb és legmakacsabb változata, a lábszárfekély okozta sebek - a beteg tájékozatlansága miatt történő - elhanyagolásának, a probléma elbagatelizálásának következménye. Sokszor nem figyelnek lábukra eléggé az érintettek, pedig minden második ilyen műtét megelőzhető, elkerülhető lenne - a probléma súlyosságának felismerésével, megfelelő sebkezeléssel és egy hatékony alternatív gyógymóddal, az ún. lökéshullám terápiával lábakat lehetne megmenteni.
A lábszárfekély problémájának súlyosságát felismerve idén novembertől kezdődően a Magyar Cukorbetegek Országos Szövetsége és a Harmónia Gyógyászati Centrum közös erővel egy ingyenes, három hónapon (2013. november- 2014. január) át tartó nyíltnap- sorozatot indít annak érdekében, hogy minél több beteg esetében megelőzzék a visszafordíthatatlan károsodást hátrahagyó műtétet.

Mentsük meg a lábakat! - Ingyenes felvilágosító roadshow, sebkezelés témában

A MACOSZ és a Harmónia Gyógyászati Centrum kezdeményezésének célja a megfelelő sebkezelésről, életmódváltásról valamint a lökéshullám terápiáról, mint hatékony és gyors gyógymódról minél szélesebb körben történő tájékoztatás a betegségben illetve a gyógyításban és kezelésben - ápolók, sebész szakorvosok - érintetteket megcélozva, hogy Magyarországon minél kevesebb végtag- amputációra kerüljön sor.

Az ingyenes rendezvénysorozatra ellátogatva, a nyílt napokon előadásokat tartó szakemberekhez fordulva a páciensek átfogó képet kaphatnak betegségükről, ezáltal a szerzett információkat hasznosítva sebgyógyulásuk jelentősen felgyorsulhat és eredményessé válhat.

Nyíltnapot tartanak több helyszínen, elsősorban Budapesten és három vidéki nagyvárosban - Veszprém, Győr, Kecskemét - a betegségben érintett nők és férfiak, felnőttek és fiatalok részére: sebész, illetve érsebész szakorvosoktól, dietetikus, illetve diabetológus szakemberektől kaphatnak az érdeklődők és az érintettek választ kérdéseikre, orvosi javaslatot problémáikra közreműködésével előadásokat tartanak, Budapesten három alkalommal, majd Kecskeméten, Veszprémben és Győrben.

A roadshow első időpontja és állomása:

2013. november 30., szombat - Budapest, Harmónia Gyógyászati Központ, V. kerület, Markó u.11.