• Jótékonysági koncert: Hang-szó-kép - Hangzó kép


    Jótékonysági koncert művészeti ágak és műfajok összefonódásával: Szentpéteri Csillával és Cakó Ferenccel, Sasvári Sándorral és Mahó Andreával. A bevételt a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete Karácsonyi szeretetakciójára fordítja.

    Újszerű, csodálatos és értékes előadások várják a nézőket november 15-én 17.00 órától Debrecenben, a Bartók teremben (Hotel Aranybika , Piac u. 11-15.), a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének jótékonysági koncertjén.

    Homokmesék című előadásában párbeszédbe lépteti a zenét és a képzőművészetet a Szentpéteri Csilla & band és Cakó Ferenc filmrendező. A színpadon a zenével együtt látványos animációsfilm születik üveglapra szórt homokszemekből. A Crossover műfajában is elismert zongoraművész zenésztársai: Szendőfi Balázs basszusgitáros, Kormos János gitáros és az ütős hangszereken Czibere József.

    Szép, jó és igaz

    Dallal és énekhanggal lép fel a koncert ügyéért Mahó Andrea és Sasvári Sándor megidézve sok más között az Operaház fantomját és a Jézus Krisztus Szupersztárt.Műsoruk szóló és közös részeket tartalmaz, hiszen az eMeRTon, Artisjus díjas színésznő-énekesnő és a Jászai Mari-, Prímadíjas és eMeRTon díjas színművész-musicalénekes páratlan duettet alkot azóta, hogy először szerepelt együtt.

    A program nyitódalait Biró Judit adja elő, a Vöröskereszt Hajdúszoboszló Területi Szervezetének vezetője, aki sikeresen szerepelt az idei X-factorban.

      Alapítványok, egyesületek


    Alapítványok, betegszervezetek, egyesületek adattára a WEBBeteg címtárában, elérhetőséggel, információkkal, tevékenységi területek leírásával. Alapítványok, egyesületek>>

    Művészeti szépség és erkölcsi jótett érvényesül a Hang-szó-kép•Hangzó kép című est által, amelynek bevételét Karácsonyi szeretetakciójára fordítja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete a megyében nehéz életkörülményekkel küzdő nagycsaládok, idős, magányos emberek méltó, erőt adó karácsonyáért és élhető téli napjaiért. Az akciót idén is rengetegen várják. E nehéz napokra a túlélésüket segítve tartós élelmiszereket, tisztító és tisztálkodási szereket és az ünnep ajándékait tartalmazó csomagokat állítanak össze a Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinek munkatársai. Egyre többen kérnek segítséget, s egyre több csomagra van szükség.

    A jegyek 2800 forintért megvásárolhatók a Magyar Vöröskereszt megyei és területi szervezeteinek irodáiban, s a debreceni Tourinform Irodában (Piac u. 20.). A támogatójegy 1000 forint.

    A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének és területi szervezeteinek irodái:

    Debrecen, Simonffy u. 44.

                Debrecen, Hatvan u. 37.

                Balmazújváros, Debrecen u. 12.

                Hajdúszoboszló, Kossuth u. 9.

                Berettyóújfalu, Kálvin tér 5.

                Hajdúböszörmény, Jókai u. 5.

                Hajdúnánás, Dorogi u. 5.

                Püspökladány, Rákóczi u. 6.

    „Van közös akarat”– támogatók:

    A fellépő művészek: Cakó Ferenc, Mahó Andrea, Sasvári Sándor, Szentpéteri Csilla és munkatársunk, Biró Judit

    Fórizs Ildikó,

    Nagy István szcenikus

    Sándor és Nagy Kft.

    Piano Szalon Bt. – Szőke Imre hangszerészmester

    és

    Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata

    Kodály Filharmónia Debrecen

    MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ

    (Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete)