• McDonalds BringaMánia Balatonkör 2013 - Sport program - Balatonföldvár


    A Balatonkör indulás és érkezésének idén is Balatonföldvár Keleti Strandja ad otthont.

    Indulás:

    Balatonkör: 6:00
    Balaton Kiskör: 10:00

    Nagy kör

    A 206 km-es, embert próbáló túra szombaton reggel (pontosabban hajnali) 6 órakor indul (a balatonföldvári vendéglátók péntektől kedvezményes szálláslehetőségekkel várják a bringásokat) és az elmúlt évekhez hasonlóan este, sötétedéskor érkezik vissza. A Balatonkör egy vezetett túra, nem verseny! A kerekesek együtt haladnak, hogy egy hatalmas, együtt szerzett élmény legyen ez a kerékpáros nap. A szervezők a frissítésről és szükség esetén a technikai segítségnyújtásról is gondoskodnak.

    Kis kör

    A balatonföldvári Keleti Strandról szombaton 10 órakor indul a rövidebb túra, a Balaton kiskör, amelynek távja „csak" 85 km. Ők is Siófok felé veszik az irányt, ők is baloldalukon láthatják végig a Balatont és a túlsó partot. Az útvonal Balatonfüredig megegyezik a nagy táv útvonalával. Itt azonban egy balkanyarral a Tihanyi-félsziget felé veszik az irányt, és a komppal Szántódra érkeznek a túrázók - innen már csak 3 km a célállomás. A kiskörön a szervezők két csoportot kísérnek, egy „sportos" és egy „kényelmes" túrát. A 85 km-es táv visszaérkezése délután 4-5 óra körül várható Balatonföldvárra.

    Minden résztvevőnek javasoljuk, hogy - tekintettel az áprilisi dátumra, és a szeszélyes balatoni időjárásra - esőkabátot és meleg ruhát hozzon magával! Bár a frissítőpontokon igyekszünk megfelelően felkészülni, a nagy távolságok miatt a hátizsákba kerüljön bele néhány szendvics és egy-két megtöltött kulacs. Persze a pótbelső sem hiányozhat a csomagból. A kiskörön a tihanyi átkelés költségét tartalmazza a nevezési díj, de a megfáradt túrázóknak a nagykörön is lesz lehetőségük rövidítésre, Tihanynál komppal Szántódra és Badacsonytomajnál - itt egy hajó viszi át a bringásokat Fonyódra.

    Köröcske

    Keleti Strandról induló köröcskén a gyerekek is bringázhatnak egy jót. Amíg a túrázók a távot teljesítik, a szervezők a balatonföldvári keleti strandon bringás erőpróbával, látványos bemutatókkal és sok más színes program mellett ingyenes Alma Együttes koncerttel várják az érdeklődőket.

    További információért kattintson ide!