• Még 4 napig tart a receptversenyünk! Január 25-én zárul a verseny!


    Szeretne egy all inclusive hétvégét nyerni partnerével együtt a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szállodában? Vagy szeretne borzongni egy kicsit a tatai Old Lake Golf Hotel kalandparkjában? Megteheti, ha megnyeri a MOMOT és a Kor Kontroll Társaság közös receptversenyét. Ezen kívül is Izgalmas ajándékok várják, és persze az is, hogy receptjét nyomtatásban olvashatja, hiszen könyv formájában kiadjuk a legjobbakat.

    Várjuk receptedet a MOMOT és a KOR KONTROLL TÁRSASÁG receptversenyére! A zsűri elnöke:Prof. Dr. Bedros J Róbert a Szent Imre Oktatókórház főigazgatója, a MOMOT elnöke.

    A magyar lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott; tízből hat ember esetében foglalkozni kell az elhízással, illetve annak következményeivel. Az is tény, hogy az elmúlt 5 esztendőben nem fogyott, hanem hízott a magyar lakosság. A felnőttkori elhízás is súlyos probléma, ennél már csak a gyermekkori elhízás a veszélyesebb. Hiszen az elhízás nem csupán esztétikai probléma, hanem számos betegség kialakulásának forrása: cukorbetegség, magas vérnyomás, szív- és- érrendszeri betegségek ízületi bántalmak stb.

    A 2-es típusú cukorbetegek többletsúlya például évekkel, évtizedekkel megelőzi a betegség kialakulását. Szomorú tény, hogy a magyar lakosság kétharmada számít túlsúlyosnak vagy elhízottnak. Az elhízás előfordulásának növekvő trendjét csak társadalmi összefogással lehet megállítani. Ezért ír ki országos receptversenyt a Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság valamint a Kor Kontroll Társaság. Receptversenyünk a testsúlyukat megőrzőknek, fogyni vágyóknak és túlsúlyos cukorbetegeknek szól.

    Jeles alkalom lehet mindenkinek a számára, aki szívesen süt - főz, ugyanis a versenyzők segítségével keressük Magyarország legegészségesebb, és egyben legfinomabb ételeit!

    Lehet édes vagy sós, meglepő vagy hagyományos, rafinált vagy egyszerű: a lényeg: igazi gasztronómiai varázslat részesei szeretnénk lenni. A megkötés csak annyi: hogy testsúlymegőrző, testsúlycsökkentő recepteket várunk, azaz szeretnénk, ha a jelentkezők kicsit másképpen tüsténkednének a konyhában. És azt is szeretnénk, ha receptjeikkel bebizonyítanák, hogy egyszerűen is lehet nagyon egészséges, ínycsiklandó kalóriacsökkentett fogásokat készíteni, egy kis odafigyeléssel.

    A testsúlycsökkentő és testsúlymegőrző receptek szakszerű segítséget nyújthatnak a testsúly normalizálásához, így a már kialakult betegségek kordában tartásához is. Bízunk abban, hogy az ilyen receptek szerzői odafigyelnek kalória szükségletükre, a kevesebb kalóriát tartalmazó ételeket preferálják, így nem marad ki étrendjükből a húsétel, a tészta, és a finom édességek sem. Olyan recepteket várunk melyek szerzői hozzájárulnak az egészséges étrend és életmód kialakításához és a testsúly rendezésével a betegségek megelőzéséhez is! Keressük a legfinomabb és a legegészségesebb recepteket!

    Ahová küldheti: [email protected]

    Pályázati kiírás:

    1. A pályázók 1, maximum 3 recepttel vehetnek részt a versenyben. Fontos, hogy a recept egyértelmű legyen, hiszen az a célunk, hogy minél többen elkészíthessék.

    2. Kérjük a hozzávalók pontos mennyiségének megjelölését, az elkészítés menetének leírását, az elkészítési idő, az adagok/ hány személy részére/ és az ár feltüntetését.

    3. Ajánlott az elkészült étel megörökítése, hiszen ha fotót is kapunk, a verseny végén megjelenő kiadványunkban fel tudjuk használni az Ön receptjét!

    Az étel költeményeket a táplálkozástudomány és a közélet elismert szereplői bírálják el.

    A zsűriben lesz: Dr. Kiss Róbert a Magyar Kardiológus Társaság leendő elnöke, Dr. Balogh Sándor az OALI főigazgatója, Dr. Böszörményi Nagy Klára a Springmed Kiadó igazgatója, Dr. Pados Gyula a MOMOT főtitkára , Dr. Nagy Erzsébet diabetológus főorvos, Szentgyörgyi Rómeó aerobic világbajnok, Hevesi Tamás énekes , Csiki Sándor a MOMOT gasztrobloggere, Zsoldos Antal gasztronómus-szakács

    A zsűri elnöke: Prof. Dr. Bedros J Róbert főigazgató főorvos, a MOMOT elnöke

    Társelnök:B. Király Györgyi kommunikációs szakember, a Kor Kontroll Társaság elnöke

    Az elbírálás szempontjai:

    • az étel az egészséges táplálkozás ajánlásainak feleljen meg, ugyanakkor vegye figyelembe a hagyományos magyar konyha szokásait,
    • növényi eredetű zsiradékot használjon az állati helyett,
    • minél kevesebb sót tartalmazzon,
    • felesleges kalóriától mentes legyen,
    • könnyen és gyorsan elkészíthető legyen,
    • ne legyen költséges.

    Nyeremények:

    A receptverseny győztesétpartnerével együtt - 2 fő- 2 éjszaka - vendégül látja a négycsillagos Danubius Health Spa Resort Bük szálloda, all inclusive ellátással, ingyenes sportolási lehetőségek- tenisz fallabda, minigolf, bowling- sorával!

    A második helyezett nyereményeugyancsak egy kétszemélyes hétvége: a szintén négycsillagos tatai Old Lake Golf Hotel jóvoltából, amit márciusban érdemes beváltania, hiszen az arborétumi környezetű szállodában Kalandpark és golfpálya is működik.

    3. helyezett: 25.000 Ft értékben könyvutalvány a Springmed Kiadó jóvoltából.

    4-5. helyezett: a 77 Elektronika Kft. felajánlásában legújabb generációs, magyar fejlesztésű és gyártású Dcont Trend vércukormérő készüléket nyernek, mellyel gyorsan és pontosan ellenőrizhetik vércukor szintjüket, az eredmények értékelésében segítséget nyújt a díjmentesen használható Dcont.hu online vércukornapló. Még tízen kapnak 3.000. Ft értékű könyvutalványt, ugyancsak a Springmed támogatásaként. Az utalványokat postán küldjük el a nyerteseknek.

    Beküldési határidő: 2013. január 25.

    A pályázatokat e-mailben kérjük a következő címre eljuttatni: [email protected]


    Ha örömet okozna az Ön számára, hogy az elkészült finomságokat más is megkóstolhatná, más is elkészíthetné, akkor ne tétovázzon, küldje el nekünk saját receptjét! A legjobb recepteket megjelentetjük!

    B. Király Györgyi Dr. Bedros J. Róbert

    elnök

    Kor Kontroll Társaság Magyar Obezitológiai és Mozgásterápiás Társaság