• Ingyenes kalandtúra


    Utolsó, 5. hétvégéjéhez érkezett az ingyenes Tiszavölgy Kalandtúra - Szolnok és Szeged közötti Tisza-szakasz – 2012. szeptember 7-9. (Rajt Szolnokról, cél Hódmezővásárhelyen)

    Utolsó előtti hétvégéjéhez érkezett a résztvevők számára teljesen ingyenes 3 napos Tiszavölgy Kalandtúra.

    Mint mindig, most is 350 jelentkezőt tudunk teljesen ingyen két éjszakai szállással és három napi ellátással, kalandozással elvinni a Tisza völgyébe, hogy ott játékosan, ügyességi feladatok megoldásával sajátíthassák el a fenntartható életmód elemeit. Most is lesz a napi 50-60 km. kerékpározáson kívül evezés, úszás, kalandpályák.

    Még lehet jelentkezni: www.tiszavolgy.hu, vannak helyek, csak kerékpárt kell hozni, minden mást adunk!

    Ízelítő a programokból: Szolnokról indulunk, és egy "belvárosi challenge" keretében bebarangoljuk a Gulyás fesztiválra készülő város nevezetességeit. Felkeressük a katonai repülőmúzeumot is. Rákóczifalván ismerkedünk a kuruc hagyományokkal, megnézzük (és saját macijainkkal bővítjük) a Macimúzeumot, első éjszakai szálláshelyünkön gyógymedencés kempingben leszünk, ahol még éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség.

    Tiszakécskén szüreti hangulattal és helyi termékekkel várnak bennünket.
    Túránk során kenuzunk majd a Kurczán, ellátogatunk a tűzoltó- és a vasúttörténeti kiállításra Szentesen, találkozunk fafaragóval Csongrádon, és azt is meglessük, hogyan készül a híres halasi bicska.
    Második éjszakai szállásunk Ópusztaszer mellett lesz, természetesen kirándulunk az emlékparkba is. Mindszenten vizes játékok várnak ránk, Mártélyon pedig erdészek és természetvédelmi szakemberek mutatják be a Mártélyi tájvédelmi körzetet. Hódmezővásárhelyen - mielőtt célba ér a Tiszavölgy Kalandtúra - még meglátogatjuk a múzeumokat és az egyik fazekas iparművészt is. Természetesen minden kalandtúránál elmaradhatatlan a kalandpálya, ebben minden nap lesz részünk! Kóstolunk majd a helyi ízeket, sütünk kenyérlángost, kalácsot, és lesz kecsekesajt is.

    A résztvevők úgy ismerhetik meg a térséget, ahogy még eddig senki, ez egy egyedi, megismételhetetlen, kivételes, életre szóló kaland, melynek szakmaíi vezetője a Tisza nagykövete: Hídvégi-Üstös Pál extrém sportoló.

    A rendezvény teljesen nonprofit! Célja a fenntartható életmód megismertetése és a Tisza-vidék népszerűsítése. A résztvevők számára felelevenítjük azokat a ma is használható praktikákat, melyeket néhány generációval előttünk is alkalmaztak a környezetük védelmében, és melyek újra fontosak ahhoz, hogy minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk. Tanulhatnak a komposztálásról, arról, miként lehet a legkevesebb hulladékot „termelni”, mit tegyünk a szeméttel, hogyan használjuk ésszel a környezetünk természeti értékeit.

    A hétvége programjai – ahogy eddig is – a Facebookon valós időben követhetők lesznek, fotókkal és videókkal: http://www.facebook.com/tiszavolgykalandtura