• "Egy cseppes patikahét" - Óriási kedvezményekkel és szűrőprogramokkal


    Indul az Egy Csepp Figyelem Alapítvány több mint 500 gyógyszertárat érintő szűrőprogramja, az Egy Cseppes Patikahét. Az „egycseppes” patikákban kedvezmények, és – jelképes összegért – vércukor-, vérnyomás- és koleszterinmérés lehetősége vár mindenkit május 21-27. között.

    Május 21. és 27. között ismét elindul Egy Csepp Figyelem Alapítvány már évek óta nagy sikerrel futó programja, az Egy Cseppes Patikahét. A Patikahetet az alapítvány hagyományosan évente kétszer, májusban és novemberben szervezi meg. Az országszerte több mint 500, sárga-magenta logóval ellátott gyógyszertárban egész évben bárki – jelképes összegért – megmérettetheti vércukorszintjét, vérnyomását és koleszterinszintjét, a Patikahéten azonban erre külön helyi kommunikációval is felhívjuk a figyelmet.

    Az „egycseppes” patikákban, ezen kívül ebben az évben 27% kedvezménnyel vásárolhatók meg az Accu-Chek Active vércukormérő és az Accutrend Plus koleszterinmérő készülékek, valamint az Accutrend Cholesterol tesztcsíkok és a dr.hu BD-8200 automata felkaros vérnyomásmérők.

    Az „egycseppes” gyógyszertárak listája megtalálható az Egy Csepp Figyelem Alapítvány honlapján.

    Az Egy Cseppes Patikahéten, tavaly több ezren mérették meg egészségügyi értékeiket. A program szervesen egészíti ki az alapítvány más programjait – Egy Csepp Világnap, Egyszer Élünk Körút és egyéb ingyenes mérések –, amelyeknek célja, hogy felhívja a figyelmet a cukorbetegség és más, ehhez kapcsolódó, krónikus betegségek (magas vérnyomás, magas koleszterinszint) megelőzésére, valamint a betegségek korai felismerésére annak érdekében, hogy az esetleges későbbi szövődmények elkerülhetőek legyenek.

    Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és ugyanennyien nem tudnak arról, hogy cukorbetegek. A 2-es típusú cukorbetegség egészséges életmóddal megelőzhető, a szövődmények a korai felismeréssel részben elkerülhetők.

    Az alapítvány annak érdekében, hogy üzeneteivel hatékonyabban elérje a fiatal felnőtteket, tavaly arculatváltáson ment keresztül, idén pedig számos új programot is indít (ezekről bővebben honlapunkon, blogunkon és Facebook oldalunkon tájékozódhat!).