• Nyílt napot tart a Versys Clinics


    Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet „Nyílt Nap” - workshop és tudományos szimpózium".

    Előadók

    Dr Vereczkey Attila - orvosigazgató, meddőségi és endoszkópos specialista

    Dr. Kósa Zsolt - részlegvezető főorvos, szülész-nőgyógyász, meddőségi specialista

    Szabó Katalin -  laborvezető embriológus

    Faragó Bernadett - embriológus

    Programterv

    1. csoport

    12:00 - 12:10    –     Hivatalos köszöntő (Dr. Vereczkey Attila)

    12:10 - 12:40    –     A meddőség okai (Dr. Kósa Zsolt)

    12:40 - 13:00    –     A meddőség komplex kezelése (Dr. Vereczkey Attila)

    13:00 - 13:10    –     Embriológiai eljárások az IVF-ben (Szabó Katalin)

    13:10 – 13:30   –     Genetika és Preimplantációs Genetikai Szűrés (PGS) (Faragó Bernadett)

    2. csoport

    14:00 - 14:10    –     Hivatalos köszöntő (Dr. Vereczkey Attila)

    14:10 - 14:40    –     A meddőség okai (Dr. Kósa Zsolt)

    14:40 - 15:00    –     A meddőség komplex kezelése (Dr. Vereczkey Attila)

    15:00 - 15:10    –     Embriológiai eljárások az IVF-ben (Szabó Katalin)

    15:10 – 15:30   –     Genetika és Preimplantációs Genetikai Szűrés (PGS) (Faragó Bernadett)

    A meddőség okai – Dr. Kósa Zsolt

    Napjainkban már számos kutatás mellett a klinikai gyakorlat is igazolta, hogy a meddőség hátterében számos különböző ok szerepelhet. A fogamzási problémák sokszínűségét mutatja, hogy intézetünkben többek között genetikus, dietetikus, endokrinológus, pszichológus, endoszkópos specialista, urológus és andrológus szakember segíti a fogamzási problémával küzdő párokat a kívánt gyermekáldáshoz. Dr. Kósa Zsolt előadásából megtudhatjuk, hogy milyen okok szerepelhetnek a gyermekáldás elmaradásának hátterében.

    A meddőség komplex kezelése – Dr. Vereczkey Attila

    Ma már tudjuk, hogy a meddőség kezelése kizárólag komplex szemlélettel működhet korszerűen és hatékonyan. Ennek a szemléletnek a bemutatását azért is tartjuk kiemelkedően fontosnak, hiszen szakmai hitvallásunk része, hogy a különböző területek szakemberei együttműködve, egymást kiegészítve dolgoznak a siker érdekében. A Versys Clinics számos területen nyújt szakszerű segítséget páciensei számára, emellett egy Prekoncepcionális Program segítségével testileg és lelkileg egyaránt komplex állapotfelmérésben és kezelésben részesülhetnek a hozzánk fordulók.

    Embriológiai eljárások az IVF-ben – Szabó Katalin

    Korunk egyik népbetegsége a meddőség, amelyért 40%-ban a férfi, 40% a női, 20%-ban pedig közös okokra vezethető vissza. A mai modern technológiák alkalmazásával már nagyon sok olyan páciens számára elérhető a gyermekáldás, akik néhány évtizeddel ezelőtt nem válhattak volna természetes úton szülővé. Az embriológiai eljárások közé tartoznak a különféle megtermékenyítési és mikromanipulációs technikák, IVF, ICSI, PICSI, AHA, és biopsziák, melyekkel Szabó Katalin laborvezető embriológus ismertet meg minket.

    Genetika és Preimplantációs Genetikai Szűrés (PGS) - Faragó Bernadett

    Az életkor előrehaladtával mind a női, mind a férfi ivarsejtek minősége romlik. A mai modern technológia már lehetővé teszi, hogy az ivarsejteket és a belőlük keletkezett embriókat genetikai szűrővizsgálatnak vessük alá. Így csak olyan embriókat ültetünk be az anyaméhbe, amelyek számbeli kromoszóma eltéréseket nem mutatnak, és ezáltal jóval nagyobb eséllyel indulnak útjukra egy egészséges kisbaba megszületéséig. Hazánkban kizárólag a Versys Clinics Humán Reprodukciós Intézet páciensei számára érhető el a Preimplantációs Genetikai Szűrés microarray CHG technológiával, amely új reményt jelenthet a meddő párok számára.