Orvosmeteorológia

A limfóma az ötödik leggyakoribb daganatos megbetegedés Magyarországon.

A Magyar Rákellenes Liga a Világnap apropóján ismét megszervezi a már hagyományos biciklis felvonulását, amin a BKK támogatásával biztosított zöld MOL Bubi kerékpárokkal is részt lehet majd venni. Mivel a limfóma színe a zöld, a résztvevők zöld színű öltözékkel vagy kiegészítőkkel fejezhetik ki szolidaritásukat.

A biciklis felvonulást rövid sajtóesemény előzi majd meg aminek a pontos időpontja 2020. szeptember 15. 9:30 - 10:00, a helyszíne: Grupama Albert Flórián úti bejárata (1097 Budapest, Albert Flórián út 5-7.)

(A vírushelyzet miatti helyszínváltozás: az indulás NEM a DPC Dél-pesti Centrumkórház - Országos Hematológiai És Infektológiai Intézettől, hanem vele szemben a Grupama Aréna Albert Flórián utcai bejáratánál kialakított gyülekezőhelyről történik!!!)

A felvonulás 10 órakor indul, a tervezett útvonala: Grupama Albert Flórián úti bejárata – Albert Flórián út – Vágóhíd utca – Üllői út – Vámház körút – Szabadság híd – Szent Gellért rakpart – Attila út – Krisztina körút – Magyar Jakobinusok tere – Kék Golyó utca – Országos Onkológiai Intézet főbejárat

A szabadtéri helyszínen az aktuális járványügyi előírás betartására maszkot, gumikesztyűt és kézfertőtlenítési lehetőséget biztosítanak a szervezők. Szeretettel várunk mindenkit!