vegán téma
Cseke Katinka vegán lett
Több mint TestŐr
Cseke Katinka tovább fogyott. A változást az indiai gyógynövény indította be nála, azzal, hogy jelentősen csökkentette az étvágyát. A többi étkezési változás ezután következett be Katinkánál. A színésznő teljes életmódot váltott, semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyaszt, ezenkívül glutén- és élesztőmentesen táplálkozik.
Vámos Erika kedvenc nasija a káposzta-chips
Több mint TestŐr
Sokan kérdezik Vámos Erikától, hogy vegánként mit eszik. Most a reggelitől a napközbeni nassolásig mindent megmutat, és láthatóan nem koplal a műsorvezető.
Az egészséges ételhez minőségi alapanyag szükséges
Több mint TestŐr
Egyre többen odafigyelnek ma már arra, hogy mit esznek, és arra, hogy az milyen hatással van a szervezetükre. Mondhatni az egészséges táplálkozás trenddé vált. Az éttermek szerencsére már a minőség növelésével és az alapanyagok tisztaságával versengenek egymással, hiszen sokan eszerint választanak. A vega, vegán, paleo táplálkozásnak is egyre nő a tábora, így mostanában nem ritka, ha egy étterem kínálatában mindezekre alternatívákat kapunk.
A vegán táplálkozás hosszabb életet ígér
Több mint TestŐr
Etnológiai tanulmányok bizonyítják, hogy azok a népcsoportok, ahol főként növényi alapú táplálkozást folytatnak, a közösség tagjai hosszabb ideig élnek, mint azok, akik állati eredetű táplálékot fogyasztanak javarészt. A növényi étrendben lévő növényi hatóanyagok az immunrendszer helyes működését is támogatják, aminek a betegségmegelőzésben van döntő szerepe.
A vegán táplálkozás lehet a hosszú élet egyik titka
Több mint TestŐr
Táplálkozáskutatók arra az eredményre jutottak, hogy azoknál a népcsoportoknál, ahol kizárólag növényi eredetű ételt fogyasztanak, sokkal több a matuzsálemi kort megérő egyének száma, mint azoknál, ahol húst is fogyasztanak. Akik a növényi táplálékok mellett halat is esznek, azoknál is szintén megfigyelhető az életkor-növekedés. Az ilyen étrenden élőket hívják pescovegánoknak.
Kutatások szerint a vegán étrenddel lehet a legtovább élni
Több mint TestŐr
Bár sokan úgy gondolják, hogy a vegán étrend hiánybetegségekhez vezet, a kutatások szerint a helyesen összeállított vegán étrend a legegészségesebb. Ennél is meglepőbb az, hogy azoknál a népcsoportoknál, ahol semmilyen állati eredetű táplálékot nem fogyasztanak, a leghosszabb az átlagéletkor.
A vegetáriánus irányzatok!
Több mint TestŐr
Lakto-ovovegetáriánusok - a növényi élelmiszereken kívül tejet és tojást is fogyasztanak.
Laktovegetáriánusok - növényi élelmiszerek mellett fogyasztanak tejet is, tojást viszont nem.
Vegánok, totális vegetáriánusok - csak növényi eredetű élelmiszereket fogyasztanak.
Szemivegetáriánusok - a növényi élelmiszerek mellett halat (pescovegetáriánus) és csirkét (pollovegetáriánus) is fogyasztanak. Ezt a csoportot általában nem szokták a vegetáriánus étrenden élők közé sorolni, bár nagyon sok ember, aki csupán halat fogyaszt a húsfélék közül, vegetáriánusnak tekinti magát.
Áteresztővé válhat a bélfal a húsfogyasztás következményeként!
Több mint TestŐr
Táplálkozáskutatók különböző étrendeknek a szervezetre gyakorolt hatását vizsgálták. Megállapították, hogy a legegészségesebb táplálkozás a vegán táplálkozás. Mert az állati fehérje fogyasztásával a bélben történő bomlás következtében a bélfal veszít a rugalmasságából és ezáltal renyhébb lesz és áteresztőbbé válik. A bomlás során keletkező gázok pedig a vérbe jutva károsak a szervezetre.
A vegán étrend is lehet káros!
Több mint TestŐr
Azoknak a vegánoknak, akik sok finomított élelmiszert fogyasztanak, mint például fehér lisztet, cukrot, étrendjéből hiába hiányoznak az állati fehérjék, az étrendjük mégsem minősül egészségesnek. Élelmiszerkutatók megállapították, hogy a krumpli, de még a hántolt rizs sem tartozik az egészséges ételek közé.
A vegán étrend a hosszú élet titka!
Több mint TestŐr
Többéves kutatás eredményeként megállapították, hogy a vegán étrenddel élők között lehet a legtöbb matuzsálemi korú embert találni. Tehát azoknál, akik semmilyen állati eredetű ételt nem fogyasztanak, így tejet és tojást sem. Az étrendkutatók megállapították, hogy az állati eredetű fehérjék lebontása során keletkező gázok a bélfalon keresztül visszamérgezik a szervezetet.