• Vérzsír témájú cikkek

        WEBBeteg - Dr. Borsi-Lieber Katalin
        A trigliceridek (neutrális zsírok) a táplálkozás során felvett zsírok legfőbb alkotóelemei, illetve a szervezet zsírraktárai is főként ezekből épülnek fel. Legfőbb szerepük, hogy szervezetünket energiával lássák el. A trigliceridek közé soroljuk a disznózsírt, a vajat, az olajat stb., melyekre más és más zsírsavösszetétel jellemző.
        WEBBeteg - K. J. fordító, Lektoráta: Dr. Jóna Angelika
        A tofu és társai fogyasztása, évekig a legegészségesebb táplálkozásnak számított, ám az utóbbi időben hirtelen negatív felhangú cikkekben találkozhattunk vele. Mi az igazság a szójababbal kapcsolatban, illetve mit mond a tudomány?
        Dr. Holjencsik Tamás, érsebész főorvos - Vanderlich Egészségcentrum
        A kor előre haladtával nő az érelmeszesedés kockázata, ezért érdemes mielőbb orvoshoz fordulni, ha érelmeszesedés, alsó végtagi-, nyaki-, agyi- verőerek meszesedés tüneteit tapasztaljuk. Az alábbi vizsgálatok részint a rizikófaktorok felderítését, részint a társbetegségek meglétét, vagy minél korábbi felderítését célozzák.
        WEBBeteg - Dr. Kónya Judit, családorvos szakorvosjelölt
        Az egészséges életmód, a táplálkozás egészségre gyakorolt hatásának előtérbe kerülésével, egymás után jelennek meg az újabbnál újabb sztárdiéták. Az óvatlan tájékozódó könnyen elveszhet a dömpingben, és az ultramodern étkezési irányzatokról is kiderülhet, hogy mégsem olyan egészségesek, mint azt a hívek gondolják.
        MTI
        Az Alzheimer-kór kialakulását jelzi előre egy új amerikai vérvizsgálat, amely a vérzsírok szintjéből 90 százalékos pontossággal kimutatja, kialakul-e a betegség három éven belül.
        Sportorvos.hu
        Ki ne hallott volna már az emelkedett koleszterin, illetve vérzsír szint veszélyeiről. Egy időben ennek köszönhetően tiltották a koleszterindús ételek fogyasztását, hiszen ebben látták a szív-érrendszeri betegségek megelőzésének egyik kulcsát. Az elmúlt évek során bebizonyosodott, hogy az egészséges táplálkozás mellett, legalább annyira fontos a rendszeres testmozgás.
        MTI
        Sok szigorú fogyókúra tiltja a tej vagy a tejből készült ételek evését, mert véleményük szerint hizlalnak, ám egy tudományos vizsgálat most azt igazolta, hogy a tejből vagy szójából készült fehérje a szívet védő diéta fontos eleme lehet, és a testsúlyt sem növeli.
        Medipress
        Az Amerikai Szív Társaság szerint az egészséges életmódbeli változtatások jelentősen csökkenthetik a szívbetegséggel és más betegségekkel összefüggő vérzsírok, a trigliceridek megnövekedett szintjét.
        Medipress
        A teljes zsiradékot tartalmazó tejtermékek (speciális tej, joghurt és sajtok) olyan ritka zsírt tartalmaznak, mely csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának kockázatát – olvasható az Annals of Internal Medicine decemberi 21-i számában.
        MTI
        Nem csak az idősebb korosztályra, hanem a húszas éveikben járó felnőttekre is komoly veszélyt jelent a magas koleszterinszint, amely már egészen fiatalkorban is károsíthatja az artériákat - jelentették be kedden amerikai kutatók.
        A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!