• Terhességmegszakítás témájú cikkek

    WEBBeteg
    Három hetes terhes vagyok: látható a petezsák, pozitív lett a teszt és a méhszájon is látható már a változás. Hüvelyi ultrahang vizsgálat is volt. Sajnos nem tudom vállalni a babát. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    Diamond Agency
    A Magyar Család és Nővédelmi Tudományos Társaság október elejétől országos kampányt indít, hogy ezzel is felhívja a figyelmet az abortusz veszélyeire, a fogamzásgátlás lehetséges módszereire és arra, hogy akkor is van megoldás, ha a védekezésbe hiba csúszott. Ezt jelképezi a jelmondat is. „Ne ess pánikba”.
    WEBBeteg - Simon Béla
    A betegnek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak! Alapelv, hogy a beteg köteles hozzájárulni saját kezelésének sikeréhez, és tekintettel kell lennie mások jogaira, egészségére is. Kevesen tudják, hogy meghatározott esetekben az orvosnak is joga van megtagadni a beteg ellátását.
    WEBBeteg - Dr. Lengyel Csongor, fül-orr-gégész szakorvos
    A köznyelv az abortusz kifejezés alatt a terhesség művi megszakítását érti, ez az azonosítás valójában helytelen. Az abortusz lehet természetes (spontán) is.
    WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea
    A terhességmegszakítás költségeit az Egészségbiztosítási Alap fedezi, amennyiben a terhesség megszakítására a biztosítással rendelkező állapotos nőnél vagy magzatánál fennálló egészségi ok miatt kerül sor.
    WEBBeteg - Dr. Barcsai Tímea
    A terhesség a hatályos jogszabályoknak megfelelően csak veszélyeztetettség, illetőleg az állapotos nő súlyos válsághelyzete esetén, meghatározott feltételekkel szakítható meg.
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Kedves doktorúr/doktornő! A párom a jelek alapján terhes és körülbelül a 10. hétben lehet. Ha most terhesség-megszakításról döntenénk, az még elvégezhető -e, vagy a 12. hétig hátralevő idő szűkössége miatt már nem...
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Tiszteletem. A parommal hosszu ido ota e honap 5.en voltunk eggyutt.a menszeszemnek 8.an kellett volna megjonnie.sajnos Meg Nem jott meg es mar 10.e van nagyon aggodok igy is elegge stresszes vagyok mostanaban mult honapban 5. E helyett 8. An jott...
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Három héttel ezelőtt volt egy művi befejezésem, 9 hetes terhességben halt el a magzat. A műtét jól sikerült, a szövettan is rendben volt. Kb. 1 hétig véreztem utána, a vége felé alvadt vér is távozott belőlem, nem tudom ez rendben...