• Terhességi Cukorbetegség téma

    WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos
    terhességi cukorbetegség
    A terhességi cukorbetegség egy ismert szövődmény a terhesség során. A gyakorisága népcsoportonként változó, 1 és 14 százalék között mozog, hazánkban 3-5 százalék. Előfordulása az anyai életkorral és az anyai testsúllyal együtt nő.
    WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus, Dr. Árki Ildikó, háziorvos
    A vizsgálat a panaszokat még nem okozó cukorbetegség, az azt megelőző állapot (az úgynevezett csökkent glükóztolerancia, IGT) és a terhességi cukorbetegség felismerésére szolgál.
    MTI
    A várandósság alatti magas vércukorszint összefügg a 10-14 évesek elhízásával egy új tanulmány szerint.
    WEBBeteg
    A hasad növekedésével párhuzamosan a 26. héten a baba is egyre aktívabb. Ideje, hogy elkezdd megtervezni, hogyan szeretnéd a szülést.
    WEBBeteg
    A 22. héten a babád már teljesen úgy néz ki, mint egy újszülött, csak sokkal kisebb.
    WEBBeteg
    A terhesség felén már túl vagy. Itt az ideje, hogy beiratkozzatok egy szülésfelkészítő tanfolyamra, ha eddig még nem tettétek meg.
    WEBBeteg
    Kedves Kismama! Máris az első mérföldkőhöz érkeztél, ugyanis ez a hét az első trimeszter utolsó hete. A hormonok okozta érzelmi hullámvasútnak lassan vége, és a pocakod is lassan gömbölyödésnek indul.
    WEBBeteg - Irinyi-Barta Tünde, okleveles táplálkozástudományi szakember
    Az áldott állapotban lévő kismamák első és legfontosabb gondolata, hogy minden rendben legyen a kisbabával, egészségesen fejlődjön és növekedjen az édesanya testében. Fontos tudni, hogy az anyuka egészségi állapota, életmódja és táplálkozása nagyban hozzájárul a gyermek megfelelő fejlődéséhez, a szülés körüli szövődmények és kockázatok csökkentéséhez, ezért már a terhesség tervezésekor figyelmet kell fordítani az egészséges életvitelre, a normális testsúly elérésére és fenntartására.
    MTI
    Magyarországon 772 ezren szenvednek cukorbetegségben, és az adatok szerint a betegek több mint a fele nő - mondta Kempler Péter, a Magyar Diabetes Társaság elnöke a diabétesz világnapja alkalmából tartott sajtótájékoztatón Budapesten.
    Németh Vivien, mozgásterapeuta, dr. Polyák Annamária, diabetológus
    A terhességi cukorbetegség igen gyakori állapot a gyermeket váró nők körében, melynek jelentős rizikófaktora, ha az illető inzulinrezisztens, ha a családjában előfordult már cukorbetegség, illetve ha túlsúllyal küzd. Fontos tudni, ha már valakinél kialakult a gesztációs (azaz a terhességi) diabetes, azt sokkal nagyobb eséllyel fogja sújtani az állapot az azt követő várandósságoknál. Azonban mozgással a rizikó jelentősen csökkenthető!
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!