reflux téma

Reflux - Fizikai megterhelés és gyomorégés

WEBBeteg - Cs. K. fordító

A testmozgás kiválthatja gyomorégést, ha a nyelőcső alsó záróizom gyenge vagy túl laza és a az étel vagy a gyomorsav a gyomorból visszaáramlik a nyelőcsőbe. A fizikai terhelés okozta gyomorégést bizonyos élelmiszerek – különösen a csípős és savanyú ételek, szénsavas üdítők, a kávé, csoki és alkohol - is kiválthatják.

Hangszalag polip: a hang túlerőltetése is okozhatja

Orvostkeresek Egészségmagazin

A hangszalag polip műtéti úton megszüntethető, a beteg 4-5 napos hallgatás után elkezdhet újra beszélni. Ha az elváltozást a helytelen hangképzés okozta, akkor a kiújulást csak a helyes beszédtechnika elsajátításával lehet megelőzni.

A savas reflux rákos hatásai

WEBBeteg - Cs. K., fordító

Ha a savas reflux gyakran fordul elő, és kezeletlen marad, állandó gyulladást okoz, mely rákká fajulhat.

Gyermekkori reflux

WEBBeteg

16 hónapos kisfiamnál refluxot állapítottak meg. Szeretném tudni, hogyan segíthetnék neki? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Reflux és utazás - Hasznos tippek

WEBBeteg/WebMD

Hasznos tanácsok a nyaralás élvezéséhez gyomorégésben szenvedőknek. A gyomorégésben szenvedő emberek számára egy nyaralás számos veszéllyel jár: szokatlan ételek, rendszertelen étkezési idő, és azon emberi tulajdonságunk, hogy mikor az ember szabadságon van, hajlamos túl sokat enni, inni és keveset aludni.

Reflux - Életmódtanácsok mindenkinek

Medipress

A patikákban kapható savkötők és receptre kapható gyógyszerek a legtöbbet használt megoldások a reflux betegség kezelésében. Sajnos azonban komolyabb esetekben a sebészeti beavatkozás is szükséges lehet a beteg állapotának javításához.

Nyelési panasz és rekeszsérv - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Nyelési panaszom kivizsgálása során reflux betegséget és rekeszsérvet diagnosztizáltak. Kaptam gyógyszert. Igényel egyéb kezelést a rekeszsérv? Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Gyógyszerekkel gyógyítható-e a reflux?

WEBBeteg

Refluxot, rekeszsérvet és nyálkahártya gyulladást állapítottak meg nálam. Három hónapnyi gyógyszerszedés mellett a panaszaim nem múltak el. Probiotikumokkal kiegészíthetem a kezelést? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.

Szívszorító érzés: a gyomortáji fájdalom

Orvostkeresek Egészségmagazin

Nehézlégzés, mellkasi szorítás, égő érzés a has felső részén. A felsorolt tünetek könnyen összetéveszthetők a szívinfarktus jeleivel, sok esetben mégsem kardiológiai betegség áll a panaszok hátterében.

Hét tanács gyomorégés ellen

szabadfold.hu

Gyomorégést okoz, ha a gyomorsav kiszabadul és feljut a nyelőcsőbe. Ez fájdalmas érzés és kellemetlen állapot, ezen túlmenően pedig a savlepedék további károsodásokat okozhat. Javasoljuk, hogy megelőzésképpen szívlelje meg az itt következő tanácsokat.