reflux téma

Itt a fekélybetegségek szezonja

Oxygen Medical - Dr. Mármarosi István, gasztroenterológus

A tavasszal kiújuló gyomorfekély sok kellemetlenség és fájdalom forrása. Dr. Mármarosi István gasztroenterológus a betegség kialakulásáról és a kezelési lehetőségekről beszélt.

Nyelőcsőgyulladás: reflux és ételallergia is okozhatja

Budai Allergiaközpont

Nyelési nehézség vagy fájdalom hívhatja fel rá a figyelmet, de hasi fájdalmat is okozhat. A nyelőcső gyulladását több tényező is kiválthatja, kezelni ezért minden esetben az alapbetegséget kell.

Refluxbetegség: már gyermekkorban is?

Svábhegyi Gyermekgyógyintézet

Nyelőcső (gastrooesophagealis) refluxon (GER) a gyomortartalom nyelőcsőbe áramlását értjük. A gyomortartalom visszafelé áramlása a nyelőcső bizonyos szakaszáig terjed, de akár hányásig is fokozódhat.

A reflux megnehezíti a terhességet?

WEBBeteg - Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Refluxot és rekeszsérvet állapítottak meg nálam. Szeretném tudni, hogy ez milyen hatással van a későbbi gyermekvállalási terveimre? – Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatásnak kérdéseiből.

A reflux gyógyszerei és egyéb készítmények

WEBBeteg - Dr. Vitális Zsuzsanna, gastroenterológus

A reflux betegség fő oka, hogy a nyelőcső gyomor közötti záróizom működési zavara következtében a gyomor tartalom a nyelőcsőbe jut és ez különböző panaszokat okoz. A működési zavar pontos okát nem tudjuk, de ismert, hogy vannak olyan gyógyszerek, amelyek hatására ez a zavar tovább fokozódik, a tünetek erősödnek.

Refluxbetegség - A kezelés lehetőségei

WEBBeteg - Dr. Bor László

Negyed századdal ezelőtt a refluxos és sav eredetű panaszok a gyakorló orvos és betege számára értelmezhetetlen ugyanakkor megoldhatatlan problémát jelentett. A legáltalánosabban használt elérhető savközömbösítő készítmény a szódabikarbóna volt.

Reflux és az alvás minősége

Medipress

A gyomorból történő savas visszacsorgás (reflux) gyakorta okoz éjszaka felébredést, esetenként gyomorégés nélkül is – állítja a Gastroenterology Hepatology online számában olvasható tanulmány.

Édesgyökér kivonattal a reflux ellen!

Több mint TestŐr

Ma már nagyon sokan próbálnak meg egészségesen élni, táplálkozni, mégis előfordulhat náluk is valamilyen rendellenesség, mint például a reflux. A reflux azoknál jelentkezik, akiknek valamilyen oknál fogva nem zár elég jól a nyelőcső és a gyomor közötti záróizma.

A reflux és a stressz összefüggései

WEBBeteg - Cs. K., fordító

A kutatók megállapították, hogy azoknál, akik GERD-ben szenvednek, sokkal gyakoribbak a depressziós és szorongásos mentális zavarok is.

Az ünnepi ételek refluxos tüneteket okozhatnak

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Az ünnepi ételek GERD tüneteket okozhatnak, de számos dolgot tehet, mellyel tünetmentesen átvészelheti ezt az időszakot.