pollen téma

Négy hiba, amit kerüljenek az allergiások

Dr. Horváth Tamás - ENT House

A négy hiba, amit ne kövessenek el az allergiás náthások, vagy allergiára gyanús tüneteket produkálók.

Újra támad a parlagfű

ÁNTSZ

Július végén, augusztus elején – a hőmérséklet tartós emelkedésétől és a lehulló csapadéktól függően – a parlagfű virágpora országszerte megjelenik a pollencsapdákban, augusztus második hetétől pedig már várhatóan mindenhol tüneteket okozó koncentrációban lesz jelen a levegőben.

Több nagyváros környékén nagyon magas a pollenkoncentráció

MTI

Nyíregyháza, Kecskemét és Békéscsaba környékére bordó (a 6 fokozatú skálán 4-es) riasztást adott ki az Országos Környezetegészségügyi Intézet a parlagfű nagyon magas pollenkoncentrációja miatt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtök reggel az MTI-vel.

A záporok lassítják a parlagfű pollenkoncentrációjának emelkedését

MTI

A záporok, zivatarok valamelyest lassítják a parlagfű pollenkoncentrációjának emelkedését, de az ennek ellenére - elsősorban az ország déli és keleti részén - továbbra is elérheti a magas, sőt helyenként a nagyon magas szintet is - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

Így készül a pollenjelentés!

WEBBeteg - Kéky Kira, újságíró

Gyönyörű geometriai formák a mikroszkóp alatt - a természet valóban rendkívüli szépséggel tudja megalkotni még a polleneket is, már-már képes vagyok megbocsátani az égernek vagy a nyírfa virágporának, hogy tüsszögést és könnyezést okoznak. Elmondom, hogyan készül a pollenjelentés és honnan tudható, hogy az allergiás mire számíthat a következő napokban.

Nyári tanácsok asztmás betegek részére

allergiakozpont.hu

A nyár a jó idő, a szabadtéri programok időszaka. Az asztmás betegek számára azonban a környezetben található szennyeződések, allergének akár rohamok kialakulásához is vezethetnek.

A hidegfront hatására csökken a pollenkoncentráció

MTI

A hidegfront hatására jelentősen csökken a levegőben a pollenkoncentráció - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján.

Pollenhelyzet: megkezdődött az idei szezon

Orvostkeresek Egészségmagazin

A januári szokatlanul enyhe időben már megjelentek az első pollenek. Most, hogy a meleg tartósnak ígérkezik, a tavaszias idővel együtt megérkezett a pollenszezon is.

Ég, izzad, kipirul az arcom, ha gyümölcsöt eszem! - Az orvos válaszol

WEBBeteg

Már többször észrevettem, hogy amikor gyümölcsöt eszek (alma, barack, eper), akkor úgy érzem, az arcom ég, izzad, és kipirulok, de csak az arcomon jelentkeznek ezek a tünetek. Miért van ez? - Válogatás a WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdései közül.

Pollenhelyzet - Megjelentek az első pollenszemek a levegőben

MTI

Megjelentek az első pollenszemek a levegőben - közölte az Országos Környezetegészségügyi Intézet (OKI) főigazgató-helyettese hétfőn Budapesten.