• Nyugtalanság téma

    WEBBeteg - Dr. Kerekes Éva, neurológus
    A nyugtalan láb szindróma (szakirodalomban RLS - restless legs) az alvászavarok egyik jellegzetes, gyakori formája. A lakosság 2-5 százalékának, az idősebb korosztály 10 százalékának az éjszakai nyugalmát teszi tönkre ez a tünetegyüttes.
    MTI
    Népbetegséggé vált Németországban a burnout szindróma egy szerdán nyilvánosságra hozott jelentés szerint.
    MTI
    A távoli országokban, háborús körülmények között katonai szolgálatot teljesítő szülők gyerekei között lényegesen gyakoribb a pszichés zavar, mint a békés családban élő gyerekek körében.
    Szinapszis/WEBBeteg
    A magyar felnőtt lakosság nyolc százaléka nyilatkozott úgy, hogy állandóan fáradtságérzéssel, energiahiánnyal küzd, míg a lakosság 27 százaléka érez állandóan, vagy rendszeresen fizikai fájdalmat – derül ki a Szinapszis Kft., a WEBBeteg.hu egészségportál kérésére készített felméréséből, amely a magyar társadalom fizikai és lelki állapotát mérte fel.
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Kedves Doktor! A kisfiam 3 hónapos és 3 hetes. Ma már 4. napja, hogy nem alszik rendesen, a kiságynak feszíti a sarkát és úgy emeli ki a kis testét. Sokat nyöszörög, nyögdécsel. Altából sír fel ugyanilyen feszítéssel. Pár...
    Orvos valaszol - Dr. Kalóczkai Andrea
    T. dR. NŐ/ÚR komolyabb alkoholfogyasztás utáni nap elteltével ismétlődő rosszullétek jönnek rám! Pl szombat esti buli után általában vas estefelé.... szédülés remegés homlokban izzadás, alvászavar..amikor becsukom a szemem...