nyár téma

Nyári vészhelyzetek - Az Országos Mentőszolgálat Alapítvány tanácsai

Országos Mentőszolgálat Alapítvány

Napszúrás, szalmonella, kiszáradás – a nyár számos veszélyt tartogat. Mivel nemrégiben a Nagy Elsősegély Teszt keretében kiderült, hogy egészségügyi tájékozottságunk terén van még mit fejlődni, az Országos Mentőszolgálat Alapítvány most kifejezetten a nyári veszélyekre hívja fel a figyelmet.

Nemi fertőzések, melyek nem csak nemi úton terjednek

WEBBeteg, otvenentul.hu

A kánikulában megnő a nőgyógyászati fertőzések kockázata, a strandolásokat követően gyakran a nőgyógyásznál köthet ki.

Sportsérülések a nyári olimpiákon

WEBBeteg - B. M. , szakfordító

Az élsportolók, így az olimpiai versenyzők is egyre jobb és jobb teljesítményre törekednek, az emberi teljesítőképesség határait feszegetik, ám ennek is megvan az ára. Sokszor komoly sportsérüléseket kockáztatnak meg az aranyérem reményében. Cikkünkből kiderül, mik a leggyakoribb sérülések, megemlítünk egy emlékezetes esetet és néhány híres hiányzót a 2012-es londoni olimpiáról.

Nyűgösebbek vagyunk a nagy melegben

MTI

A forró napok megterhelik testünket, de alaposan igénybe veszik kedélyállapotunkat is - állítják a szakértők.

Mozgunk, sportolunk nyáron is!

ÁNTSZ

A nyári szabadság az aktív pihenés időszaka. De kell a testedzés a nyári kánikula idejére eső maradék munkanapokon is! Július, augusztus hónapokban is sportoljunk, élvezzük a testedzéses szórakozást, akár az úszást kint a természetben vagy a strandon, akár a kirándulást a hegyekben, árnyékos utakon, vagy esténként a táncolást.

A nyári hőség az egészséges embert is megviseli

WEBBeteg - T. A., újságíró

A hét elején 39 fok körüli maximumok várhatók nappal, de például a Duna-Tisza-köze déli részén 40 fok is lehet. A nyári hőség mindenki számára olyan időjárási környezetet teremt, mintha mediterrán vagy szubtrópusi vidékre utazna.

Nyári fejfájás - Milyen okok lehetnek a háttérben?

Medipress

Azt gondolhatnánk, hogy a narancsbőr az egyetlen csapás a bikiniszezon idején, de az igazi nyári gondok legnagyobbika „följebb” található. Paige Greenfield a Women's Health hasábjain egy neurológiai kutatás eredményéről számol be.

Nyári veszélyek - Félig sült ételek

Medizóna

Akár rémálommá is válhat egy kellemes, nyáresti piknik, ha a nem kellően átsütött hússal, vagy éppen a nem megfelelően elmosogatott evőeszközzel, olyan baktériumok kerülnek a szervezetbe, amik – a kellemetlen tüneteken túl – komoly bajt is okozhatnak. A nyár az ételmérgezések időszaka is. Szakértővel beszélgettünk.