• Meditáció témájú cikkek

    Több mint TestŐr
    Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy mennyire fontos az egészséges étrend és a testmozgás, hiszen a betegségek így előzhetőek meg leghatékonyabban! A mozgás mellé pedig építsünk be relaxációt és meditációt is, hogy az agyunk, és a lelkünk is harmóniában legyen.
    Több mint TestŐr
    Rohanó világunkban egyre többen küzdenek szeretethiánnyal, párkapcsolati problémákkal. Bizonyos típusú blokkoldó meditációk segíthetnek a magánéleti problémák megoldásában.
    Több mint TestŐr
    Manapság civilizációs probléma az álmatlanság, az alvászavar. A meditáció mélyebben pihentet mint az alvás, így megoldást jelenthet.
    Több mint TestŐr
    A mai rohanó világban mindenkinek szüksége lenne hatékony stresszoldásra, testi-lelki feltöltődésre, hogy képes legyen megfelelni a kihívásoknak és egészséges tudjon maradni. Ennek egyik kiváló módszere a meditáció. A stresszoldáson kívül fájdalomcsillapító hatása is van, pl. a gyomorfájdalmak csökkentésére is gyakran alkalmazzák.
    Több mint TestŐr
    Ma már elfogadottak az alternatív gyógymódok. Az akupunktúra, a jóga, a meditáció vagy akár a gyógygombák használata széles körben ismert. A közös ezekben a terápiákban az, hogy mindegyik aktiválja a paraszimpatikus idegrendszert, ami a test és az immunrendszer állapotáért felelős.
    Több mint TestŐr
    Japánban a kertépítést nemcsak művészetnek, de meditációs folyamatnak is tekintik. Házi praktikák kezdő és haladó kertépítőknek.
    Nyári partiitalok másképp. Cukor és adalékanyagok nélkül, teajégkockákkal.
    Több mint TestŐr
    Sokan azt gondolják, hogy ezeknek a törpefáknak a gondozása nagyon nehéz, a szakember szerint ez tévhit. Igaz, hogy be kell tartani néhány szabályt, mint például, hogy merítve kell locsolni, de mindezek könnyen elsajátíthatók. Az apró fácskák nyírása, metszése, nevelése egyfajta önmegvalósítás. A természet, a kertészkedés öröme a mindennapi problémák feldolgozásában is segítséget nyújthat.
    Több mint TestŐr
    A bennünk felgyülemlett stressz, méreg, feszültség számos betegség kialakulását idézheti elő. Nemcsak közérzetünk lesz jobb, ha például meditációval „kiengedjük a fáradt gőzt”, de megelőzhetjük az esetleges betegségek kialakulását is.
    Moody
    Jövőre szeretnék...