• Lisztérzékenység témájú cikkek

    orvostkeresek.hu
    Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést. Röviden tekintsük át, milyen szabályok vonatkoznak a speciális diétát igénylő gyermekek étkeztetésére és milyen lehetőségei vannak a szülőknek.
    Orvostkeresek Egészségmagazin
    A múltról és a jelenről a szakma hazai úttörőjével, a több évtizedes munkájáért Pro Sanitate kitüntetésben részesült dr. Polgár Marianne gyermek gasztroenterológus főorvossal beszélgettünk.
    orvostkeresek.hu
    Az ételallergia öndiagnózisa a legtöbb esetben téves megfigyelésen alapul. Így azonban a tüneteket kiváltó valódi betegség megállapítása és kezelése elmarad.
    MTI
    Bár gluténmentes kölest tartalmaz, lisztérzékenyeknek és cukorbetegeknek nem ajánlott az ország tortája, a kecskeméti barackkal töltött kölestorta.
    Medipress
    Húsz évvel ezelőtt Amerikában még alig volt valaki, aki tudott volna a lisztérzékenységről, miközben Európában már akkor is széles körben ismert volt ez a betegség.
    Medipress
    Társadalmi háttértől és anyagi helyzettől függetlenül világszerte rengeteg ember életét keseríti meg nap mint nap a lisztérzékenység.
    Medipress
    A szakszóval cöliákiának nevezett autoimmun betegség gyakorisága egyre nő, különösen az idősek körében – derült ki egy új amerikai tanulmányból.
    MTI
    A lisztérzékenység olyan emésztési rendellenesség, amelyet a glutén nevű fehérjére adott abnormális immunválasz okoz. A glutén megtalálható a búzán kívül a rozsban és az árpában is.
    Merlin Communications
    Jelenleg érvényesülő tendencia az élelmiszerérzékenységben, különösen a gluténérzékenységben és laktózintoleranciában szenvedők számának folyamatos emelkedése.
    MTI
    Május 16-17-én az Európai Cöliákia Egyesületek Szövetsége (AOECS) negyedik alkalommal rendezi meg a lisztérzékenyek világnapját. Megtartásáról 2005-ben döntöttek, hogy legyen ismertebb a betegség, valamint az élethosszig tartó szigorú gluténmentes diéta.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!