légúti megbetegedés téma

Gyógyulás a gőz fölött: az inhalálás évezredek óta segít a téli betegségek leküzdésében

DRportal, WEBBeteg

Rózsa, ásványi anyagok, sós víz, eukaliptusz és ópium - még ha elsőre furcsán is hangzik, mindegyik az inhaláláshoz kötődik. Az emberiség története során a különböző népcsoportok, más-más gyógynövények és főzetek hatásában hittek. Ezek közül sokat ma már nem szívesen alkalmaznánk, van azonban olyan, ami évezredek elteltével is megállja a helyét.

Az ősz közeledtével még fontosabbak a gyógynövények

Több mint TestŐr

A hirtelen időjárás-változás következtében megszaporodnak a légúti megbetegedések. Ilyenkor érdemes a gyógynövények immunrendszer-erősítő hatását igénybe venni.

Az erdélyi nők több száz éve főznek szirupot a fenyőrügyből!

Több mint TestŐr

Ma már ezt a népi hagyományt továbbfejlesztették, mert a főzés során sok hatóanyag hatása csökken. Így a szakemberek inkább a hidegen való kikeveréssel elegyítik a mézet és a fenyőrügyet. A hagyomány szerint nemcsak baktériumölő, de a légúti megbetegedéseknél is hatásos.

Köhögés - mikor forduljunk feltétlenül orvoshoz?

WEBBeteg

A légutak és a torok enyhe gyulladása, ingerlése köhögést okozhat. Ez a reakció azáltal keletkezik, hogy az irritált idegek jelzik az agy számára, hogy az irritáló tényező megszüntetése intenzív levegőkiáramlást igényel.

Mi van a szobánk levegőjében? Nem mindegy!

Orvostkeresek Egészségmagazin

A belső levegő minőségét több tényező határozza meg. Az első és azonnal észrevehető különbség, ha a lakásban élők a zárt falak közt dohányoznak. A dohányfüst több száz mérgező anyagot tartalmaz, mely a levegőbe kerülve már a nem dohányzók egészségét is veszélyezteti.

Megtalálhatták az első bizonyítékot: tevéről terjedt emberre a MERS

MTI

Megtalálhatták az első bizonyítékot: tevéről terjedt emberre a gyakran halálos fertőzést okozó MERS-koronavírus - derült ki egy új kutatásból.

A gyerekszoba levegője és a légzőszervi betegségek

Orvostkeresek Egészségmagazin

A tél beköszöntével az idő hűvösebbre fordul, a nappalok rövidebbek, így több időt töltünk a lakásban, négy fal között. A légúti és allergiás megbetegedések szempontjából fontos, hogy a szobalevegő minősége megfelelő legyen.

Karácsonyfa-szindróma

MTI

A lakásban felállított karácsonyfákon képződő penészgombák számtalan egészségügyi panaszt, köztük asztmás légzést, köhögést, álmatlanságot és légszomjat is okozhatnak - figyelmeztetnek amerikai kutatók.

Iszapömlés - Nem nőtt a légúti megbetegedések száma Devecserben

MTI

Nem állapítottak meg növekedést a légúti megbetegedések számában Devecserben - közölte a megbízott megyei tiszti főorvos.

Tovább nő az asztmás betegek száma

MTI

Az Egyesült Államok járványügyi hatósága, a CDC adatai szerint 2001 és 2009 között újabb 4,3 millió amerikainál diagnosztizáltak asztmát.