• Kullancs témájú cikkek

    WEBBeteg - Dr. Debreczeni Anikó, általános orvos
    Lyme-kór
    A Lyme-kór (borreliosis), mint bizonyos kullancsfajok által terjesztett betegség, nem túl régen került be a köztudatba. A kórkép csak olyan kullancsok csípésével terjed, amelyek maguk is fertőzöttek az úgynevezett Borrelia burgdorferi nevű baktériummal. Ez a kórokozó felelős ugyanis a Lyme-kór tüneteinek kialakulásáért.
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Tisztelt Doktor úr/nő! Ma délután olyan 3/4 három körül az udvaron voltunk a kislányommal, és délután öt óra körül felfedeztem a füle mögött egy igen apró, kosznak tűnő valamit. Megpróbáltam leszedni, de nem jött, és mivel...
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Tisztelt Dr.Úr/Nő! Júniusban Lyme kórt diagnosztizáltak nálam utána kaptam is 20 napig antibiotikumot Duomoxot 1000mg 3x1 tablettát. kullancsról nem tudtam! de még mielőtt kiderült volna hogy mi a bajom érdekesen kezdtem érezni magam...
    WEBBeteg
    Kullancsot találtam az oldalamon. Egyelőre semmilyen rendellenességet nem észleltem magamon, a csípés helyén egy kb. 1 cm átmérőjű (halvány) piros folt jelent meg. Milyen tüneteket figyeljek magamon az esetleges fertőzések megállapítása érdekében? - A WEBBeteg Orvos Válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg
    A Lyme-kórral kapcsolatos problémám van. Egy kullancsot szedtek ki a lábamból, a lábamon egy hónap múlva jelentkezett a piros folt, valamint furcsa idegesség is úrrá lett rajtam. - Válogatás a WEBBeteg Orvos válaszol rovatának kérdéseiből.
    WEBBeteg - Dr. Horváth Balázs, általános orvos
    Itt a nyár, a kerti programok, kirándulások és a rovarcsípések időszaka. A rovarok zöme ártalmatlan, de azért sosem árt ha felkészülünk egy-egy utazás során a ránk váró kellemetlenségekre is!
    Orvos valaszol - Dr. Pétervári László
    Tisztelt Doktor Úr! Az lenne a kérdésem, hogy terhesség 4.hétében kapott kullancs elleni védőoltásnak mik a várható hatásai (nem tudtam a terhességről)? milyen következményekkel kell számolni? Köszönöm!
    WEBBeteg - B. M. , szakfordító
    A leggyakoribb hazai kullancsfaj főként erdőszéleken, erdei tisztásokon, patakok mentén fordul elő. De előszeretettel választja élőhelyéül a kerteket is. A talajon, a magas fűben, a bokrokon vagy a bozótosban les áldozatára.
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    A kora nyári időszak ritka, ámde igen súlyos betegségei az idegrendszert megtámadó fertőzések, a gennyes agyhártyagyulladás és a kullancs közvetítette agyvelőgyulladás.
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Tisztelt Hölgyem/Uram! Kb 4 nappal ez előtt megcsípett a nyakamon hátul egy kullancs, még kicsi kullancs volt, azt hittem pattanás és lekapartam a feje benne maradt másnap reggel már megdagadtak a nyirokcsomók a nyakamon jobb oldalon kb...
    Orvos valaszol - Dr. Lakos András
    Keddre van időpontom Önhöz, gondoltam leírom a kálváriámat, mely Önhöz vezetett. 2010 novemberben vettünk észre egy foltos hajhullást a jobb fülem mögött, melyet hosszas, alapos kivizsgálás követett, eredmény egy granulomás fog....
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!