koronavírus védőoltás téma

Az orosz Szputnyik V fejlesztői a vakcina európai bejegyzését kérték

MTI

A Szputnyik V fejlesztői az oltóanyag európai bejegyzését kérték, a Covid-19 elleni első orosz vakcina fokozatos szakvizsgálatának folyamata februárban kezdődhet meg - közölte szerdán az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI).

Izraeli tisztifőorvos: nem olyan hatékony a Pfizer első dózisa, mint állították

portfolio.hu

Az izraeli tisztifőorvos szerint a Pfizer első dózisa kisebb hatékonyságú, mint azt a gyártó előzetesen kommunikálta – adta hírül a portfolio.hu.

A szervátültetettek 71%-a oltással védekezne a Covid19 ellen

Magyar Szervátültetettek Szövetsége

A 18 év feletti szervátültetettek 71%-a biztosan beoltatná magát, 20%-a bizonytalan, és csupán 9%-a utasítja el a Covid19 elleni vakcinát – derül ki a Magyar Szervátültetettek Szövetsége által végzett online kérdőíves felmérésből. A válaszadásban minden tizedik transzplantált részt vett. A megkérdezettek 97%-a fontosnak tartaná azt is, hogy az országban mindenki beoltassa magát. Erre hozzátartozóik 67%-a biztosan hajlandó lenne.

Egy váratlan bejelentés: elkészült az első 100 százalékos hatékonyságú vakcina a világon

portfolio.hu

Százszázalékos a második orosz vakcina, a novoszibirszki Vektor virológiai és biotechnológiai kutatóközpont által kifejlesztett EpiVacCorona immunológiai hatékonysága az új koronavírusos fertőzéssel szemben a klinikai tesztek alapján - közölte kedden az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet, a Roszpotrebnadzor, adta hírül a portfolio.hu.

Müller Cecília: hamarosan elfogy az eddig Magyarországra érkezett védőoltás

portfolio.hu

Fontos, hogy az uniós forrásokon kívül más területeket is megtaláljunk, és kizárólag a biztonságos és hatásos vakcinákkal oltsunk Magyarországon - hangzott el a hétfői sajtótájékoztatón, tájékoztatott a portfolio.hu.

Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál

MTI

Az oltás második dózisa után erősebben jelentkeztek a mellékhatások az izraeli oltottaknál - jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet.

OGYÉI: a kínai vakcina gyártása biztonságos

MTI

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője.

Operatív törzs: mondhatni túl jól is halad az oltás Magyarországon

portfolio.hu

Ma is megtartotta tájékoztatóját az operatív törzs a friss magyar járványszámokról. Galgóczi Ágnes elmondta, hogy nagyon jól halad az oltás Magyarországon, jövő kedden érkezik az újabb vakcina-szállítmány. Az orosz vakcina hatékonyságát még mindig vizsgálják a magyar hatóságok, és kiderült az is, hogy ezen a hétvégén megkezdik a 100 főnél nagyobb idősotthonokban is az oltást - tájékoztatott a portfolio.hu.

Mit tudunk e pillanatban a kínai vakcinákról?

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

A COVID-19 elleni vakcina előállításának globális versenyfutásában Kína hatalmas lépésekkel halad előre azzal a két legesélyesebb, élenjáró jelöltjétől (a Sinovac és a Sinopharm gyógyszercégtől) származó vakcinával, amelyek már a külföldi piacokat is elérték. Mit tudunk ma a kínai vakcináról, és milyennek mutatkoznak a máshol kifejlesztettekkel összehasonlítva?

Jöhetnek Magyarországra a keleti vakcinák, azokkal is oltanának

portfolio.hu

Müller Cecília ismertette a friss kormánydöntést, miszerint a kormány döntött arról, hogy a magyar emberek életének védelme érdekében az EU-s vakcinabeszerzéseken túl egyéb forrásokat is keres - adta hírül a portfolio.hu.