fájdalomcsillapító téma

Tabletták fogságában - A gyógyszerfüggésről

Független Hírügynökség

Minden harmadik magyar szed nyugtatót egy felmérés szerint. Azt viszont fel sem lehet mérni, hogy közülük hányan válnak függővé. Hogy korunk problémáira megoldást jelentenek-e ezek a szerek, és hogy hogyan alakul ki a gyógyszerfüggés, arról Dr. Zacher Gábor toxikológus beszélt az RTL Klub Reggeli című műsorában.

Kitálalt az elhunyt szentesi nő kórházi szobatársa

Független Hírügynökség

Már a műtét utáni este nagyon rosszul volt az a fiatalasszony, aki a szentesi kórházban halt meg miután spontán vetélése után megműtötték és kezelőorvosa átszúrta a méhfalát. Erről a nő szobatársa mesélt.

Legális az orvosi marihuána Ausztriában

Független Hírügynökség

Engedélyezik a cannabis termesztését, ha azt orvosi és tudományos célokra használják - határozott szerda éjjel az osztrák parlament. Az új törvény szerint az egészségügyi minisztérium felügyeletével lehet termeszteni majd az egyébként kábítószernek minősített növényt.

Csodaszer a fájdalomcsillapításban

WEBBeteg - Cs. K. fordító

Minden csecsemőnek túl kell esnie bizonyos injekciókon, amik természetesen fájnak. Egy új tanulmány szerint azonban létezik egy olyan fájdalomcsillapító, ami nemcsak hatásos, de biztonságos és bárki számára könnyen hozzáférhető. Ez nem más, mint a cukros víz.

Fájdalomcsillapítás

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Amidasophen, penicilin és sumetrolin érzékeny vagyok. Fogfájásra bevehetek-e Flamborint vagy Rubophent? A Cataflam is alkalmas fogfájásra?

Térdfájdalom

Orvos valaszol - Dr. Szanyi Andrea

Milyen fájdalomcsillapító szedhető vérhigító injekció mellett?

Sycumárt szedő betegek milyen fájdalom és gyulladáscsökkentő gyógyszert szedhetnek?

Orvos valaszol - Dr. Plósz János

Gyakorlatilag a kérdés címében megfogalmaztam a kérdésemet is. Volna más is. Magas pulzusszámom van, 80-100 közötti. Ez problémás-e, vagy tenni kell ellene? Tisztelettel: Tóth János

gyogyszer letezese

Orvos valaszol - Dr. Bogdán Aurél

Tisztelt Doktor Ur! Azt szeretnem megerdeklodni, hogy letezik (valaki mondta, de o sem tudta biztosan) olyan fajdalomcsillapito injekcio amelyet havonta egyszer kell beadni, kb.szazezer forint es a biztosito nem fizeti, kimondottan korszeru fajd

Szedheti-e a Voltaren Dolo-t?

Orvos valaszol - Dr. Árki Ildikó

Tisztelt Dr Úr/Nő! Anyukám eltörte a karját, a patikában ajánlottak neki fájdalomcsillapítónak Voltaren DOLO-t. Ő szívbeteg, és COPD-je van. Szedheti-e ezt a gyógyszert?

Fájdalomcsillapítók

Orvos valaszol - Dr. Földi Ildikó

Kedves Doktor Úr/Nő! Fájdalmas menstruációm miatt immár két éve kénytelen vagyok a vérzés első két napján fájdalomcsillapítókat bevenni. Ilyenkor Algoflex M-et szedek, más gyógyszert ezen kívül nem használok. Az érdekel, hosszú távon okozhat-e sze