covid-19 téma

Új koronavírus - újabb szakmai csoport célzott tesztelése kezdődik meg hétfőn

koronavirus.gov.hu

A területi közigazgatásban dolgozók koronavírus-tesztelésével folytatódik hétfőtől az országos célzott csoportos tesztelés, amelyben felhasználják a bölcsődék, óvodák, nevelési és oktatási intézmények és szociális otthonok kéthetes tesztelése során szerzett tapasztalatokat - közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel.

5525 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 193 beteg

koronavirus.gov.hu/MTI

5525 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 243 581 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Az immunrendszerük és a vérereik különbözősége miatt ritkább gyerekeknél a COVID-19 súlyos lefolyása

MTI

Immunrendszerük különbözősége és vérereik jobb állapota azon tényezők között van, amely megvédi a gyerekeket a súlyos COVID-19-től - állapították meg ausztrál és svájci kutatók.

Koronavírus - Még mindig magas a kórházban kezeltek száma

MTI

Sajnos még mindig magas és továbbra is enyhén emelkedik a koronavírus-fertőzéssel kórházban kezeltek száma - emelte ki az országos tisztifőorvos a járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

Koronavírus - Több mint 270 magyarországi vírusváltozat genetikai feltérképezését végezték el a kutatók

MTI

A SARS-CoV-2 vírus 273 Magyarországon is terjedő változatának genetikai feltérképezését végezték el a kutatók, ezek közül 85-öt a páciensektől tavasszal, 188-at ősszel vett mintákból azonosítottak - áll a több intézmény által végzett vírusgenom-kutatási program első eredményeit bemutató cikkben, amely a Szegedi Biológiai Kutatóközpont honlapján olvasható.

Koronavírus - Vérplazmakészítménnyel életeket menthetünk

MTI

Vérplazmakészítménnyel életeket menthetünk a koronavírus-járvány alatt - hívta fel a figyelmet az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

6212 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 189 beteg

koronavirus.gov.hu/MTI

6212 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 238 056 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 189, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 5513 főre emelkedett.

Koronavírus - Moszkvában pénteken megkezdődik a tömeges védőoltás

MTI

Moszkvában pénteken megkezdődik a koronavírus elleni tömeges védőoltás beadása, amelyre aznaptól lehet online feliratkozni - közölte Szergej Szobjanyin, az orosz főváros polgármestere csütörtöki blogbejegyzésében.

COVID-19-járvány: hétfőn döntések várhatók

koronavirus.gov.hu

Hétfőn várható döntés arról, milyen rendelkezések követik a december 11-én lejáró korlátozó intézkedéseket, milyen szabályok vonatkoznak majd az ünnepekre - közölte Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon csütörtökön.

Rövid idő alatt bárkit megfertőzhet egy új koronavírussal fertőzött személy

WEBBeteg - Fazekas Erzsébet, újságíró

Egy új tanulmányban matematikusok keresték a választ arra, hogy mennyi időn belül történhet meg a vírus átadása.