Zsír téma

Éttermi ételek - Ön tudja mit eszik?

Medipress

Vajon, amikor étterembe megyünk, tisztában vagyunk vele, mit is eszünk valójában? Hiszen a séfek mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél ínycsiklandozóbb és minél látványosabb ételkölteményeket tegyenek elénk, de törődnek-e az egészségünkkel is?

Huszonkilenc évesen meghalt az egészségtelen táplálkozás szószólója

MTI

Huszonkilenc évesen meghalt a zsírban sültek szószólója, az a férfi, aki a Heart Attack Grill - Szívroham Grill - nevű étterem propagálásával vált híressé az Egyesült Államokban.

Oxikoleszterin - a legveszélyesebb koleszterin?

WEBBeteg - K. J. fordító

Szívünk és ereink számára egy, ma még kevéssé ismert koleszterin jelenti a legnagyobb fenyegetést: az oxikoleszterin. A sütés folyamata által az ételbe kerülő, valamint számos készételben már eleve meglévő ún. szuperzsír egykönnyen eláraszthatja szervezetünket.

A zsíros étrend Azheimer-kórhoz vezethet

MTI

Sok koleszterint tartalmazó étrenden élő patkányok olyan jellegű emlékezetzavart és idegrendszeri eltéréseket mutattak, mint az Alzheimer-kór - derült ki osztrák kutatók tanulmányából, amelyet a Molecular and Cellular Neuroscience szaklapban tettek közzé.

A zsírsejtek szerepe a II-es típusú cukorbetegség kialakulásában

Medipress

A zsírszövet sejtjeiben bekövetkező változások fontos szerepet játszhatnak a II-es típusú cukorbetegség kialakulásában – állítja egy, a Cell Metabolism folyóiratban közzétett új tanulmány.

Zsírok és olajok - Táplálkozási tanácsok

nagyranovok.hu

Zsírokra igenis szüksége van az emberi szervezetnek. Nemcsak azért, mert belőlük energiát nyerünk, de többek között azért is, mert a zsírok részt vesznek a sejthártya felépítésében, bizonyos hormonok kialakulásában, és segítik a zsírban oldódó vitaminok felszívódását is.

Hasnyálmirigydaganat - Újabb rizikófaktor!

MTI

A túlsúly helye is befolyásolja a hasnyálmirigyrák kockázatát, különösen a nők esetében magasabb a rizikó azoknál, akiknek súlytöbblete derekuk körül jelenik meg.

Injekcióval nem tüntethető el a zsír

MTI

Az úgynevezett zsírbontó kezelések, melyeket az Egyesült Államokban szépészeti kezelésként fürdőkben végeznek, nem távolítják el a zsírt és az érintett cégeknek fel kellene hagyniuk ennek hirdetésével - figyelmeztetett szerdán az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság, az FDA.

A zsír aktiválhatja a szunnyadó tuberkulózist

MTI

Világszerte emberek millióiban megtalálható a Mycobakterium tuberkulózis kórokozó, a betegség azonban mégis csupán töredéküknél jelentkezik.

Túlsúly és elhízás - Mi áll a háttérben?

Medipress

Nem csak a stresszes életmód vihet rá valakit arra, hogy étellel vigasztalódjon, de a sok idegesség és az alváshiány az anyagcserére sem gyakorol jó hatást.