• Zöld Hályog téma

    Oxygen Medical - Dr. Tóth Eszter, szemész, kontaktológus
    A zöld hályog vagy glaukóma a második helyen áll a világon a vakságot okozó betegségek közt. Hazánkban a lakosság 1-2 százalékát érinti a betegség, de a kor előrehaladtával nő az esély a megjelenésére.
    WEBBeteg - Dr. Papp Júlia, szemész
    Kettős látás esetén általában a szemizmok nem működnek megfelelően. A nem működő izom irányába a szem nem tud elmozdulni, így amikor a beteg ebbe az irányba tekint, intenzív kettős látás jelentkezik.
    WEBBeteg - Dr. Juhász Levente Ákos, szemész, látszerész
    A zöld hályog (glaucoma, glaukóma) nem gyógyítható, de kezelhető betegség, így ma már az általa okozott látásromlás, vakság is megelőzhető. A legfontosabb a probléma korai felismerése, amelyre a számítógépes látásvizsgálatnak köszönhetően igen kis elváltozások esetén is fény derülhet.
    Svábhegyi Gyermekgyógyintézet
    A glaukóma vagy zöldhályog kezelés hiányában, illetve késői diagnosztizálás esetén maradandó látásromlást, akár vakságot okozhat. A rizikócsoportba tartozó páciensek közül minden tizedik beteg már kialakult betegséggel kerül a szemészhez, míg minden századik beteg már túl későn jut el a vizsgálatra.
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    Tisztelt Doktornő! Nagyon szépen köszönöm eddigi válaszaikat, igyekszem sms-sel támogatni Önöket, mert hálás vagyok miindenért. A kérdésem az lenne, hogy szedhetem- e a HRI-VITALION a SZem- Lutein forte...
    Orvos valaszol - Dr. Papp Júlia
    20 éve vagyok 1-es tip cukorbeteg. A soron következő szemészeti vizsgálaton a szemész megállapította, hogy a papillákon eltérő értölcsérek láthatók, o.d.C/D0, 4.b.o. C/D 0, 6, ép maculák, norm. érviszonyok. Szeretném...