• Vizsgálat téma

    Rákgyógyítás
    Az onkológiai kezelések ideje alatt folyamatosan, a terápiák lezárultával pedig meghatározott időközönként kell a daganatos betegeknek különféle kórházi ellenőrzéseken részt venniük.
    FH
    A repülőterek és autópályák közelében lakóknál, az éjszakai zaj vérnyomás-emelkedést okoz - állapította meg egy európai orvoscsoport. A kutatók négy repülőtér közelében, összesen 140 önkéntesnek mérték otthonában alvás közben a vérnyomását.
    LifeCode
    A megelőzésben és a kezelésben történt jelentős előrelépések ellenére a rák hamarosan vezető halálok lehet világszerte. Az Egyesült Államokban az orvoslás fejlődése és az oktató kampányok hatására 20 év alatt mintegy 16 százalékkal csökkent a rák miatti halálozás aránya, azonban még 2009-ben is 1,5 millió embert diagnosztizáltak rákkal.(x)
    Független Hírügynökség
    A férfi 18 napnyi lélegeztetés után belehalt a kétoldali tüdőgyulladásba. Valószínűleg H1N1 fertőzése volt, de ezt egyelőre a gyorstesztek nem igazolták.
    MTI
    Egy új laboratóriumi eljárás segítségével immár Magyarországon is bővülhetnek a szűrési lehetőségek a férfiakat érintő negyedik leggyakoribb rosszindulatú elváltozás, a prosztatarák diagnosztizálásában.
    WEBBeteg - stern.de
    Egy vérvizsgálat elegendő lehet a jövőben ahhoz, hogy kiderüljön, Down-szindrómában szenved-e a magzat. Amerikai kutatók új - sem az anyát, sem az anyaméhben lévő magzatot nem veszélyeztető - vizsgálati módszert fejlesztettek ki. Eddig a magzatvíz vizsgálata elengedhetetlen volt.
    Független Hírügynökség
    Felmentették közalkalmazotti státuszából közös megegyezéssel kedden azt az orvost, akit hibás diagnózisai miatt töröltek az angol orvosi nyilvántartásból. A szegedi intézetben átvizsgálják a patológus leletértékeléseit, amiket az utóbbi időben végzett a klinikán.
    Független Hírügynökség
    Valamennyi általuk működtetett kórházban vizsgálat indulhat a HospInvest Zrt. ellen - értesült a Magyar Nemzet. Több kórházban is szabálytalanságot tapasztaltak, ami miatt most a vizsgálat indítása szükségessé vált.
    FH
    Felfedezték, miért válik egyes nőknél a petefészekrák egy idő után "immunissá" a gyógyszeres kezelésre. Kiderült, hogy akinél a BRCA2 jelű gén módosult, annál a petefészekrák eleinte jól reagál a gyógyszerekre, és eltűnik, majd kiújul, és akkor már hatástalan a kemoterápia.
    Orvos valaszol - Dr. Tekse István
    Kedves Doktor Úr! Menstruációm ez évben rendszertelen, máriusban kétszer is volt, áprilisban barna és kellemetlen szagú,májusban el is maradt. Rákszűrésen voltam januárban negatív, anti - müllerian hormon 0,28. Hüvelyi Ultrahang...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!