• Visszerek témájú cikkek

    Trombózisközpont - Dr. Sepa György, érsebész
    A test leggyakrabban a nem megfelelő terhelésre valamilyen betegség kialakulásával reagál. Ilyen a visszeresség is, ami kezdetben csak kellemetlen, később fájdalmas és csúnya, végül pedig akár trombózishoz vagy lábszárfekélyhez is vezethet.
    Trombózisközpont - dr. Sepa György, érsebész
    Akiknek vannak visszereik, azok azzal is tisztában vannak, hogy nem egyszerű velük az élet. Az még csak hagyján, hogy esztétikailag nem a legszebb látvány, de emellett sokszor okozhat fájdalmat is, amit már nem lehet egy egyszerű hosszú nadrággal elfedni.
    Trombózisközpont - Dr. Sepa György, érsebész
    Az emberek többsége a lábszárfekélyt leggyakrabban a diabétesszel hozza összefüggésbe. A cukorbetegség az egyik fontos kockázati tényezője az állapotnak, ám a problémát a lábszáron kitüremkedő kacskaringós visszerek is okozhatják.
    Több mint TestŐr
    Könnyebben elkerülhetjük a visszérgyulladást, ha ismerjük a kialakulásának okait. De ha már kialakult, nem szükséges szenvednünk tőle. A mai modern orvostudomány számos alternatívát kínál már ezeknek orvoslására.
    Oxygen Medical
    A visszérbetegség sajnos nemcsak esztétikailag zavaró, de kezeletlenül súlyos szövődményekhez vezethet, megelőzéséért viszont sokat tehetünk. Dr. Sepa György, sebész, érsebész hasznos tanácsokkal szolgált.
    Oxygen Medical
    Nem csak esztétikailag zavaróak, de a komfortérzeten is rontanak a visszerek, hajszálerek. Dr. Sepa György, az Oxygen Medical sebésze, érsebésze szerint érdemes még kihasználni a kevésbé napsütéses időszakot és egy kíméletes eljárással megszabadulni a kellemetlen visszerektől.
    Visszerek

    A hajszálerekben történik meg a szervezet oxigén és tápanyagcseréje. A vénák CO2-dal telt, használt vért szállítanak. A hajszálerek vékony vénákban folytatódnak, amelyek a szív felé haladva egyre nagyobb keresztmetszetűek lesznek egyre több gyűjtőér összefolyásából. 

    A vénák vékony, rugalmas falát főleg sima izomsejtek alkotják.

    A kéz, a könyök és a kar friss, oxigén dús artériás vérrel ellátott szöveteinek kapillárisaiból a CO2-os vért kis vénák gyűjtik össze, amit a karban végigfutó Vena basalica és a Vena cephlica vezet tovább.  A két nagyobb vénát a Vena medina cubiti köti össze a könyök régiójában.

    Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna
    Kedves Doktorúr, doktornő! A családba van visszérben szenvedő beteg.Nagyon vékony a lábamon a bőr és csúnyán kilátszanak az ereim.172cm magas és 74 kg vagyok.Ha egy picit is beütöm a lábam 5perc és csúnya lila.Sokat talpalok...
    Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna
    Tisztelt Orvosok! Az utóbbi egy hónapban látványosan kidudorodnak az erek a karomon. Mintha enyhe mértékben fájna, feszítene is. De főként pszichológiailag zavar. Olvastam, hogy nagy meleg, fizikai terhelés is okozhat...
    Orvos valaszol - Dr. Tomonkó Magdolna
    Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Problémám közel két éve kezdődött. Akkor azt vettem észre, hogy egyre jobban láthatóak a kékes-zöldes erek a testem egész felületén. Körülbelül egy hónapja viszont mindenhol erősen kidudorodnak...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!