Világjárvány téma

Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust!

MTI/FH

Magyarországon is kimutatták az új influenzavírust, mégpedig egy brazil állampolgárnál; a férfi időközben meggyógyult - közölte az MTI-vel Székely Tamás egészségügyi miniszter pénteken.

Elkészült az új típusú influenza elleni oltás

MTI

Dél-Koreai kutatók bejelentették, hogy valószínűleg a világon elsőként előállították a Mexikóból eredő új típusú influenzavírus elleni oltást, amely révén megfékezhető a kór világméretű elterjedése.

Újraéledt a járvány?

MTI/FH

Az új H1N1-es influenzavírus annyira fertőzőképes, hogy valószínűleg újabb területeken is elterjed a világon, közölte pénteken az Egészségügyi Világszervezet (WHO).

Új influenza: Egyre ellenállóbb a vírus

Független Hírügynökség

A világ számos országában próbálnak védőoltást kidolgozni az új H1N1-es influenzavírus ellen. A törekvés egyik magyarázata az, hogy a tapasztalat szerint, a szezonális influenzák egyre inkább ellenállókká válnak a gyakorlatilag egyetlen rendelkezésre álló antivirális gyógyszerrel, a Tamifluval szemben.

Ne védekezz! - javasolja két járványkutató

Független Hírügynökség

Lehet, hogy nem kellene minden áron védekezni a mostani új influenza ellen, mert ezzel rontjuk az esélyünket a következő, veszélyesebb fertőzéshullámmal szemben - ezt állítja két amerikai kutató, akik az 1918-19-es spanyol náthával példálóznak.

H1N1: Európában is tovább terjed a fertőzés

MTI

Lengyelországban, illetve Svédországban a hatóságok szerdán megerősítették az első új típusú influenzás megbetegedést az országban.

Franciaországot is elérte a fertőzés

MTI

Franciaországot is elérte a Mexikóból kiindult új influenzavírus: két betegnél azonosították a kórokozót, egy harmadik páciens esetében pedig "nagy a gyanú", hogy a következő napokban nála is kimutatják a fertőzést - közölte péntek este a francia egészségügyi miniszter. Roselyne Bachelot hozzátette: mindhárman a közelmúltban tértek haza Mexikóból, Párizsban kezelik őket, és "jól vannak".

Világjárvány: A sertésinfluenza terjedőben

Független Hírügynökség

Május első napján az alábbi hírek kerültek szerkesztőségünkbe a mostanában elhíresült A/H1N1 vírusról, vagy ismertebb nevén: sertésinfluenzáról.

Küszöbön a világjárvány - 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a WHO

WEBBeteg összeállítás - MTI/FH

Az Egészségügyi Világszervezet szerdán este 5-ösre emelte a sertésinfluenza-járvány besorolását a 6-fokozatú skálán. Ez azt jelenti, hogy bármikor bekövetkezhet a világjárvány, és már csak kevés idő áll rendelkezésre a korábban eltervezett szükségintézkedések bevezetésére.

Sertésinfluenza: az emberektől kell tartani, nem a sertéshústól

Független Hírügynökség/MTI

Az országos tisztifőorvos szerint Magyarországon egyelőre nincs ok aggodalomra a sertésinfluenza miatt. Az új vírustörzs azonban emberről emberre terjed, ezért nem árt óvatosnak lenni. Mexikóban közben tovább nőtt a halálos áldozatok száma, ám a terjedés üteme lassult.