Vérrögképződés téma

Műtét előtt 4-8 héttel ajánlott abbahagyni a dohányzást

MTI

Műtét előtt 4-8 héttel ajánlott abbahagyni a dohányzást, hogy csökkenhessen a komplikációk kockázata - hangoztatják svéd orvosok.

A lombikbébi-eljárás növeli a vérrögképződés kockázatát

MTI

Mintegy kétszeresére növelik a vérrögképződés kockázatát a lombikbébi-eljárással teherbe esett nőknél a mesterséges megtermékenyítés során használt hormonális gyógyszerek - vált ismertté egy svéd tanulmányból.

Előzzük meg az újabb trombózist!

healzz.com

Azoknak, akik már átestek trombózison, fokozottan kell figyelniük a megelőzésre, a következő esemény kivédésére.

Véralvadásért felelős génvariáns növeli a vastagbélrák kockázatát?

Medipress

Régóta ismert, hogy a daganatos megbetegedések eltéréseket idéznek elő a véralvadásban, ami vérrögképződéshez vezet. Azonban a Német Rákkutató Központ (Heidelberg) munkatársai szerint az összefüggés fordított irányban is igaz: a megnövekedett vérrögképződési hajlam magasabb daganatképződési kockázattal társul.

Veszélyesebb repülnie a magas, túlsúlyos férfiaknak

Medipress

Egy új tanulmány eredményei szerint a magas, elhízott férfiak esetében sokkal magasabb az életveszélyes vérrögök kialakulásának kockázata. Az általános kockázat ugyanakkor továbbra is elég alacsony.

A hosszú utazás megduplázza a vérrögképződés kockázatát

MTI

A hosszú távú utazás, potenciálisan halált okozó vérrögök képződéséhez vezethet egyeseknél, a kockázat az utazás hosszával arányosan növekszik - állapította meg egy hétfőn közzétett tanulmány.

Trombózisra is jó a koleszteringyógyszer

Független Hírügynökség

A világ legnépszerűbb koleszterin elleni hatóanyaga, a rosuvastatin 40 százalékkal csökkenti a vérrögképződést - derítette ki egy tanulmány. A kutatás csak a rosuvastatinnal foglalkozott, a statinok családjába tartozó más készítményeket nem vizsgált.