• Vércukor téma

    MTI
    Önellentmondásnak tűnhet a kalóriaégető zsír, ám a felnőttek szervezetében található, anyagcserét szabályozó barna zsírcseppek éppen ezt teszik, közölték amerikai kutatók csütörtökön.
    WEBBeteg - Szigeti Ildikó, újságíró
    Összesen 15 egészségügyi intézmény diabetológiai centrumában lesz elérhető a BASF Hungária Kft. 7 millió forintos adománya, amely jelentősen javítja a cukorbetegek életminőségét a ma elérhető legfejlettebb technológiájú vércukormérő rendszer és a hozzájuk tartozó szenzor jóvoltából.
    MTI/AP
    Egy friss tanulmány alátámasztja azt a gyanút, miszerint az Alzheimer-kór a diabétesz harmadik típusú megbetegedése lehet. A Northwestern Egyetem neurobiológusai kimutatták, hogy az inzulin megvédi azokat az idegsejteket, amelyeket megtámadott az Alzheimer-kór.
    Független Hírügynökség
    Kínai tudósok szerint korai és intenzív inzulinkezeléssel, valamint tornával hosszú évekre ki lehet tolni a felnőtt kori cukorbaj súlyosabb tüneteinek jelentkezését. Erről két tanulmány jelent meg pénteken a Lancet című brit orvosi lapban.
    Független Hírügynökség
    A fővárosi Mammut II. bevásárlóközpontban szűr csütörtökön és pénteken délután az Egy csepp figyelem alapítvány - így bárki percek alatt megtudhatja, hogy rendben van-e a vércukor- és koleszterszintje. A vizsgálatokra több száz embert várnak.
    FH
    Azok a férfiak, akiknél 50-es éveikben cukorbaj alakul ki, lényegesen nagyobb valószínűséggel lesznek öregkorukra Alzheimer-kórosak - derül ki egy évtizedeken át végzett svéd kutatásból.
    FH
    Már nemcsak ingyenes vércukormérésre van lehetőség a narancssárga felkiáltójeles patikákban, hanem egyre több helyen már vérnyomásmérést is végeznek, májustól pedig koleszterinszint mérés is lesz - jelentette be Erős Antónia az Egy csepp figyelem Alapítvány sajtótájékoztatóján.
    Orvos valaszol - Dr. Rakk Erika
    A panaszom, hogy étkezést követően 1 órán belül olyan 4, 1-3, 8 rá leesik a cukrom. Délután van hogy jobb de van hogy sokat lent van. Voltam terheles cukron ahol a 2 órás cukor 3, 1 lett inzulin ertekeim: ehgyomori inzulin:5, 20 60...
    Orvos valaszol - Dr. Tänczer Tímea
    Kedves Doktornő! Július eleji vérvizsgálati leletemnél a vércukor szintem 7, 1 mmol/l volt. A háziorvosom javaslatára megismételt vérkép alapján a vércukorszint 7, 4 mmol/l, a HBA1C 5, 7. Szeretném megkérdezni az Ön...
    Orvos valaszol - Dr. Balogh Andrea
    Jó napot! Van egy 4, 5 éves lányom. Megmértem a vércukrát 11, 2 volt az érték. Másnap az éhgy:4, 2 1 órás:6, 0 2 órás:6, 9. Hasfájós, vékony testalkat. Állandóan az édességet kéri, ha nem kap agresszív. A gyerekorvosunk...
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!