Vércukorérték téma

Terheléses vércukorvizsgálat (OGTT)

WEBBeteg - Dr. Szigeti Nóra, gasztroenterológus

Miért végeznek terheléses vércukorvizsgálatot? Mire ügyeljen a vizsgálat előtt? Hogyan zajlik? Mire számíthat? Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a terheléses vércukorvizsgálattal kapcsolatban.

Legyen tisztában vércukorértékeivel!

WEBBeteg - Támogatott tartalom

A cukorbetegség kezelésének – bármilyen típusú is legyen a diabetes - egyik alappillére a helyes étrend. Emellett 1. típusú cukorbetegségben az inzulin, 2. típusú diabetesben először a szájon át bevehető gyógyszerek (antidiabetikumok), majd itt is az inzulinkezelés adják a második pillért.(X)

Új műszer a cukorbetegség kezelésére

MTI

A kutatók már sok éve dolgoznak azon, hogy sikerüljön olyan szerkezetet készíteni, mely pótolja a fiatalkori cukorbetegségben nem működő hasnyálmirigy vércukrot szabályozó tevékenységét. Több műszergyár már közel jár ahhoz, hogy ilyen mesterséges szervet megszerkesszen és most az amerikai gyógyszerügyi hatóság (FDA) nyilvánosságra hozta feltételeit, amelyeket az ilyen gépi hasnyálmirigytől elvár.

A nőknek ártalmasabbak a cukros üdítők

MTI

Azok a nők, akik rendszeresen és bőségesen isznak sok cukrot tartalmazó üdítőket, szívük és anyagcseréjük szempontjából kockázatosan élnek - hangzott el az Amerikai Szív Szövetség idei kongresszusán.