Véradás téma

Június 14. a Véradók Világnapja - Adjon vért Ön is!

WEBBeteg

A Magyar Vöröskereszt június 14-én 33 véradóhelyszínen várja az önkéntes véradókat. A vér a gyógyítás nélkülözhetetlen eleme nagyobb műtétek, különféle betegségek kezelési eljárásai és gyógyszeripari kutatások során. Ezért véradókra folyamatosan szükség van.

Véradás: soha nem késő elkezdeni

WEBBeteg

November 27. a Véradók Napja. A WEBBeteg szerkesztősége közös véradással tisztelgett a véradók előtt, így hívta fel a figyelmet a rendszeres véradás fontosságára.

Megyejárás a Vöröskeresztnél: célzottabb véradásszervezés, a fiatalok bevonása

WEBBeteg - Tóth András, újságíró

A Magyar Vöröskereszt vezetői az év végéig minden megyébe ellátogatnak, hogy felmérjék a rendelkezésre álló belső erőforrásokat és a felmerülő szükségleteket, valamint hogy közelebbről megismerkedjenek a megyei szervezetek munkájával, milyen körülmények között tevékenykednek, hogyan lehet motiválni a tagokat.

Véradásra szólít fel a Vöröskereszt

MTI

Véradásra szólítja a lakosságot a Magyar Vöröskereszt a nagyobb fesztiválokon és rendezvényeken a nyári hónapokban.

Habsburg György: fokozott figyelem a véradó kampányokra

WEBBeteg - T. A., újságíró

Különböző betegségeknél vérátömlesztésre, transzfúzióra van szükség a gyógyulás, az életben maradás érdekében, ehhez kell a vérmennyiség pótlása. Nem mindegy azonban, hogy milyen vért kap a beteg.

Legyél különleges, legyél rendszeres véradó!

MTI

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt idén is meghirdette az Országos Felsőoktatási Véradóversenyt.

Véradás, példátlan mértékben

MTI

Példátlanul sokan adtak vért az elmúlt hónapokban: az ellátáshoz szükséges 7500-8000 egység helyett január óta folyamatosan 9000-11000 egységnyi vérkészlet áll rendelkezésre Magyarországon - mondta az Országos Vérellátó Szolgálat főigazgatója hétfőn az MTI-nek.

Mi készül az emberi vérplazmából?

Plazmaferezis Állomás Közhasznú Nonprofit Kft.

Emberi vérplazmából készülnek a különböző alvadási faktorok, amelyek a veleszületett vérzékenységben, a hemofíliában szenvedő betegek ellátásához szükségesek.

Retro véradás

WEBBeteg/www.ovsz.hu

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2009. szeptember 5-én Retro Véradás elnevezéssel rendkívüli hangulatú Véradó Napot szervez a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

"Minden típusra szükség van!"

MTI

Június 14. a véradók (donorok) világnapja annak emlékére, hogy 1868-ban e napon született Karl Landsteiner osztrák származású amerikai patológus, szérumkutató, az AB0-vércsoportrendszer Nobel-díjas felfedezője.