Védettség téma

A vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakasza

MTI

A vakcina megérkezése a járvány elleni védekezés új szakaszát jelenti, de továbbra is szükség van a lakosság fegyelmezettségére a járványügyi intézkedések betartásában - mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős testület hétfői online sajtótájékoztatóján.

Jól halad a védőoltások beadása

MTI

Jól halad a koronavírus elleni védőoltások beadása a Dél-pesti Centrumkórházban, vasárnap 225 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát, és azóta egyetlen esetben sem alakult ki szövődmény - közölte a kórház főigazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán.

Merkely: a Pfizer-BioNTech vakcinája a második oltás után 95 százalékos védettséget nyújt

koronavirus.gov.hu/MTI

Százharminckét egészségügyi dolgozót oltottak be a koronavírus ellen a Semmelweis Egyetem Klinikáján.

Járványok lesznek, ha nem oltják be a népességet

MTI

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztetett az először Romániában, majd Kelet-Magyarországon megjelent kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatban a Pécsi Tudományegyetem legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő virológiai laboratóriumának vezetője.

Megkezdődött hazánkban az influenza elleni védőoltások beadása

ÁNTSZ

Az ÁNTSZ Országos Tisztifőorvosi Hivatala és az Országos Epidemiológiai Központ közösen tájékoztatja a lakosságot arról, hogy november elejétől az ország egész területén elérhető a 60 éven felüliek, valamint a rizikócsoportba tartozók számára a térítésmentes influenza elleni védőoltás.

A körmüket rágó gyerekek kevésbé hajlamosak az allergiára

MTI

Az ujjukat szopó vagy körmüket rágó gyerekek kevésbé hajlamosak az allergiára - állapította meg egy új, hosszú távú új-zélandi kutatás.