Védőoltások téma

Influenza - Még érdemes beadatni a védőoltást

MTI

Még decemberben is érdemes beadatni az influenza elleni védőoltást, így a járvány kezdetéig biztosan van elegendő idő a védettség kialakulásához.

Afrikába utazik? Milyen óvintézkedések szükségesek?

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Lesznyák Judit

Aki Európából utazik Afrikába, annak tudnia kell, hogy az ottani higiéniás körülmények össze sem hasonlíthatóak az itthon megszokottal. A kórházaktól és orvosi rendelőktől sem várható el az európai színvonal.

Munkakörökhöz kapcsolódó védőoltások

BOE - Varga Csenge Lektorálta: Dr. Alliquander Anna

A védőoltásokkal a szervezetünket ellenállóvá tehetjük bizonyos fertőzések ellen. Amikor vakcinákról beszélünk, sokaknak csak a gyermekkori védőoltások jutnak eszébe, ám ezek mellett az orvosok a felnőtteknek is ajánlanak bizonyos oltásokat. Ezek lehetnek utazáshoz vagy foglalkozáshoz kötöttek, hiszen ilyen esetekben számos fertőzéssel szemben fokozott veszélynek vagyunk kitéve.

Járványok lesznek, ha nem oltják be a népességet

MTI

A kötelező és ajánlott védőoltások alkalmazásának szükségességére figyelmeztetett az először Romániában, majd Kelet-Magyarországon megjelent kanyarós megbetegedésekkel kapcsolatban a Pécsi Tudományegyetem legmagasabb biztonsági követelményeknek is megfelelő virológiai laboratóriumának vezetője.

Rio 2016 - Fontos egészségügyi tanácsok az olimpiára utazóknak

ÁNTSZ

A Zika-vírussal való megfertőződés veszélye ugyan csekély, de néhány egészségügyi kockázattal számolhatnak Rio de Janeiróban azok, akik akár az olimpiai játékok ideje alatt (augusztus 5. és 21. között olimpiai, szeptember 7. és 18. között pedig paralimpiai játékokra) a térségbe látogatnak.

A védőoltásokkal életeket menthetünk

Pfizer Kft.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által létrehozott és koordinált Immunizációs Világhét minden évben, így idén is lehetőséget teremt arra, hogy a védőoltások megfelelő alkalmazásának ösztönzésére hívjuk fel a figyelmet.

Oltóközpont - a nyári szezon előtti felkészülésre hívják fel a figyelmet

mti

A közel-keleti koronavírus fertőzésről, a Guineában és Sierra Leonéban zajló Ebola-járványról, valamint a labdarúgó világbajnokság kapcsán a Brazíliába való utazásról is többen érdeklődnek az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontjában.

védőoltás

Orvos valaszol - Svábhegyi Gyógyintézet

Tisztelt Doktor nő/úr! A kislányom (4 éves) ma kapta meg az influenza elleni védőoltást. Amikor beszúrták a tűt a karjába nemsokára egy csomó kifröccsent az arcára. A doktornő szerint elég az ami bement. Kérdés az, hogy menni ment bele. Szerinte