Változókor téma

Férfias típusú hajhullás nőknél

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Férfiaknál a hajhullás leggyakoribb oka öröklött tényezőkben és a hormonokban keresendő. Sokan nem is tudják, de a férfias típusú hajhullás a nőknek is okozhat problémát. A folyamat lefutása azonban eltérő.

Állandó segítség a változókorban

Femarelle - Támogatott tartalom

A változókor tüneteivel szinte mindannyian megismerkedünk 40-es éveinket követően. Tudatosan kell készülnünk erre az élethelyzetre, legyünk tisztában azzal, mit tehetünk azért, hogy 40, 50 vagy 60 évesen dinamikus, teljes életet élhessünk. Ugyan számos hatékony, hormonpótló gyógyszer létezik, amelyek segíthetnek a menopauza időszakában, azonban ezeknek lehetnek esetenként kedvezőtlen mellékhatásaik is. Éppen ezért meg kell nézni, hogy milyen egyéb megoldásokban bízhatunk. Érdemes olyan természetes készítményt választani, ami folyamatos segítséget nyújt a változókor különböző szakaszaiban. (X)

Menopauza és nőgyógyászati vizsgálat

Oxygen Medical

Az ötvenedik életév különösen fontos egy nő életében: ekkor valószínűleg már találkozik a klimax tüneteivel. Dr. Demjén László, nőgyógyász, a korszak jelentőségéről és azokról a betegségekről beszélt, amelyeknek ekkortájt megnőhet a kockázata.

Nyertes Zsuzsa őszintén beszélget Szily Nórával a nők változókoráról

Több mint TestŐr

Amiről a nők nem szívesen beszélnek, az a klimax. A szinte tabu témát Szily Nóra egy egészen más megközelítésben nézi, és szeretné, ha a nők ezt az időszakot a változtatás korának fognák föl. Mindenkit arra buzdít, hogy merjen kérdezni a témáról, és önmagát megbecsülve merjen új dolgokba belevágni. A női értékeket pedig ne temesse, hiszen a nő örök.

Legyőzhető a nők legnagyobb ellensége

Diamond Agency

Hőhullámok, álmatlanság, hangulati ingadozás, éjszakai verejtékezés, vérzészavarok keserítik meg a mindennapjait? Nem kétség, belépett a változókorba. Azonban nem kell ettől megijedni, ez nem jelenti az öregkor kezdetét, nem egyenlő a nőiesség érzésének elhalványulásával. A menopauza kellemetlen tüneteit könnyebb elviselni, sokat tehetünk ellene, ha szemérmesség nélkül beszélünk róla.

Menopauza - új lehetőségek kapujában

WEBBeteg - Németh Ványi Klári

Számos nő retteg az öregedés gondolatától. Az ötvenedik életévükhöz közeledve, pánik félelem keríti hatalmába őket. - Hogyan tovább? Mi lesz velem? – teszik fel maguknak a kérdést. A menopauza bekövetkeztével a szorongás még erőteljesebbé válik. Nem egy esetben pedig depresszióhoz vezet.

Védelem a változó korban

Diagnoscan Magyarország

Nincsen nő a földön, akinek ne szorulna össze a gyomra a rettegett mellrák diagnózis hallatán, amely a nőknél előforduló, rosszindulatú megbetegedések legjelentősebb hányadát képezi.(x)

A változókori hőhullámok védettebbé tesznek a mellrákkal szemben

WEBBeteg, otvenentul.hu

Egyre több - menopauza kutatással foglalkozó - orvostudós állítja, hogy a klimaxos hőhullámok akár jótékony hatásúak is lehetnek.

Rendszertelen menzesz

Orvos valaszol - Dr. Szalóczy Péter

Kedves Doktor Úr! 46 éves nő vagyok, az utóbbi pár évben kezdett eléggé rendszertelen lenni a menstruációm. 2 terhességem volt - a legutóbbi 2 éve - de sajnos nem maradtak meg. Vannak/voltak olyan időszakok, amikor megjön rendesen, aztán 2-3 hónapi

Változókor

Orvos valaszol - Dr. Kiss György

Tisztelt Doktor Úr! 50 éves nő vagyok , a tavalyi évben 2 alkalommal kaptam depo-provera injekciót a bő vérzésem rendezésére (május,augusztus) , amit curet előzött meg. Szeptember óta meg is szűnt a menstruációm. Pár napja azonban ismét elkezdtem v