Változókor téma

Változókori fogamzásgátlás

WEBBeteg - Dr. Hazay Máté

A női petefészek aktivitása a 40-es évek vége felé fokozatosan csökkenni kezd. Milyen fogamzásgátlási módszerek javallottak klimax idején?

Csökkenő libidó a változókorban - Segíthet a ginzeng?

WEBBeteg - T. Zs., fordító

A klimax idején a nők többsége szembesül a jellegzetes, ám igen kellemetlen tünetekkel, például hőhullámokkal, alvászavarral, rossz közérzetettel vagy érzelmi labilitással. Ebben az időszakban a szervezetben zajló hormonális változások sok esetben szexuális problémákat, pl. libidócsökkenést is okozhatnak. Vajon hatásos lehet a ginzeng ilyen esetben?

A magyar nők nem foglalkoznak a változókorral

Dr. Ács Nándor

A magyar nők a szükségesnél kevesebbet gondolnak arra, hogy külön foglalkozzanak a menopauzával és a hormonváltozás okozta tünetekkel. Ma Magyarországon közel egymillió, 48-58 év közötti nő él, akik koruknál fogva érintettek. Dr. Ács Nándor szerint pedig nagyon fontos lenne, hogy minden változókorban lévő hölgy elmenjen szűrővizsgálatokra, illetve orvoshoz forduljon.

Életmódváltás 50 felett nőként

Curves

A női szervezet hormonális egyensúlya a kor előrehaladtával változik. Hőhullámok, alvászavar, depresszió, súlygyarapodás - ezek a menopauza jelei. A változókor minden nőt érint, de nem mindenki éli meg kellemetlenül a tüneteket. Azok a nők, akik rendszeresen edzenek, kevesebb menopauzális tünetről számolnak be. (x)

Szép bőr és magabiztosság a változókorban is

Vichy

A menopauza a hölgyek életében különleges, esetenként kihívásokkal teli időszak. Fontos, hogy lelkünk mellett testünket is felkészítsük a változásra, megőrizzük magabiztosságunkat, pozitív képet sugározzunk önmagunk felé és a külvilág számára egyaránt. Ebben nagyon jelentős szerepe van a bőrápolásnak: az olyan, kifejezetten az érett bőrre kifejlesztett kozmetikumoknak, amelyek segítenek frissen és fiatalosan tartani arcbőrünket is. (x)

Férfias típusú hajhullás nőknél

WEBBeteg - B. M., szakfordító, Lektorálta: Dr. Csuth Ágnes, családorvos

Férfiaknál a hajhullás leggyakoribb oka öröklött tényezőkben és a hormonokban keresendő. Sokan nem is tudják, de a férfias típusú hajhullás a nőknek is okozhat problémát. A folyamat lefutása azonban eltérő.

Állandó segítség a változókorban

Femarelle

A változókor tüneteivel szinte mindannyian megismerkedünk 40-es éveinket követően. Tudatosan kell készülnünk erre az élethelyzetre, legyünk tisztában azzal, mit tehetünk azért, hogy 40, 50 vagy 60 évesen dinamikus, teljes életet élhessünk. Ugyan számos hatékony, hormonpótló gyógyszer létezik, amelyek segíthetnek a menopauza időszakában, azonban ezeknek lehetnek esetenként kedvezőtlen mellékhatásaik is. Éppen ezért meg kell nézni, hogy milyen egyéb megoldásokban bízhatunk. Érdemes olyan természetes készítményt választani, ami folyamatos segítséget nyújt a változókor különböző szakaszaiban. (X - Támogatott tartalom)

Menopauza és nőgyógyászati vizsgálat

Oxygen Medical

Az ötvenedik életév különösen fontos egy nő életében: ekkor valószínűleg már találkozik a klimax tüneteivel. Dr. Demjén László, nőgyógyász, a korszak jelentőségéről és azokról a betegségekről beszélt, amelyeknek ekkortájt megnőhet a kockázata.

Nyertes Zsuzsa őszintén beszélget Szily Nórával a nők változókoráról

Több mint TestŐr

Amiről a nők nem szívesen beszélnek, az a klimax. A szinte tabu témát Szily Nóra egy egészen más megközelítésben nézi, és szeretné, ha a nők ezt az időszakot a változtatás korának fognák föl. Mindenkit arra buzdít, hogy merjen kérdezni a témáról, és önmagát megbecsülve merjen új dolgokba belevágni. A női értékeket pedig ne temesse, hiszen a nő örök.

Legyőzhető a nők legnagyobb ellensége

Diamond Agency

Hőhullámok, álmatlanság, hangulati ingadozás, éjszakai verejtékezés, vérzészavarok keserítik meg a mindennapjait? Nem kétség, belépett a változókorba. Azonban nem kell ettől megijedni, ez nem jelenti az öregkor kezdetét, nem egyenlő a nőiesség érzésének elhalványulásával. A menopauza kellemetlen tüneteit könnyebb elviselni, sokat tehetünk ellene, ha szemérmesség nélkül beszélünk róla.