• Transzplantáció téma

    Medipress
    Holland kutatók az alkoholfogyasztás hatásait vizsgálták vese transzplantáción átesett betegeken.
    WEBBeteg - Fazekas Erzsébet
    Évente 200 ezer újabb beteg nevét jegyzik fel transzplantációs várólistára a világon, ám sokan nem tudják megvárni, míg megmentésükre sor kerül. Az Egészségügyi Világszervezet adatai szerint ugyanis mindössze évi 90-95 ezer szervátültetés történik. A kereslet és a kínálat között tehát hatalmas szakadék tátong.
    WEBBeteg, otvenentul.hu
    Egyre többet kell beszélni róla, hogy mindenki tudja, mik a jogai, és tisztában legyen vele, mit tehet. A legutóbbi európai álláspont szerint a szervátültetéssel és a szervfelajánlással kapcsolatban jelenleg a legfontosabb az emberek felvilágosítása. Az utóbbi évek felmérései szerint a megkérdezett európaiak fele zárkózna el attól, hogy halála után felhasználják a szerveit.
    MTI
    Az Állami Számvevőszék aktuális jelentése szerint a tavalyi évben kevesebb szervátültetés történt, mint négy évvel korábban. A transzplantációs beavatkozások számának csökkenése a jelentés szerint nem pénzügyi okokkal magyarázható.
    Független Hírügynökség
    Kettős transzplantációra, új szívre és új tüdőre vár egy 15 éves bokrosi fiú, Hegedűs Zoltán - írja a Délmagyarország. Betegsége miatt nem hagyhatja el a szobáját.
    MTI
    A tüdő átültetéséhez a mell alatt két, egyenként tíz centis vágást ejtettek, amelyen keresztül behelyezték a donorszervet.
    MTI
    A The Alfred kórház orvosai megmutatták, hogy a sertéstüdőn átáramoltathatnak emberi vért, ezáltal sikeresen oxigenizálhatják a vért egy bizonyos ideig - közölte kedden az újdonságot a kórház szóvivője.
    Független Hírügynökség
    Hiába ajánlotta fel több alkalommal is a balassagyarmati kórház agyhalott betegek transzplantációra alkalmas szerveit, azokat sok esetben nem fogadták - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
    MTI
    Az úttörő vállalkozás az eddigi legnagyobb láncadományozás - közölték a washingtoni Georgetown Egyetem kórházának illetékesei.
    Független Hírügynökség
    A szingapúri asszonynak a transzplantáció megmentette az életét. A kórház tájékoztatása szerint Chee Leng Yinen és 46 éves lányán, Shirley Laun még két hónappal ezelőtt hajtották végre az operációt.
    A lista folytatódik a következő oldalon, kérjük lapozzon!